O SES TÜRKÝYE’NÝN SON ÞAMPÝYONU HASAN DOÐRU,BÝR ANDA DEÐÝÞEN HAYATINI ANLATTI! ÝÞTE DOÐRU’NUN YENÝ HAYATI!

O SES TÜRKÝYE’NÝN SON ÞAMPÝYONU HASAN DOÐRU,BÝR ANDA DEÐÝÞEN HAYATINI ANLATTI! ÝÞTE DOÐRU’NUN YENÝ HAYATI! 28 Temmuz 2014 - 13:43 | Güncelleme:


Üniversitede okurken ve mezun olduktan sonra babasýnýn lokantasýnda garsonluk yapan 26 yaþýndaki Hasan Doðru'nun hayatý, 'O Ses Türkiye' yarýþmasýnda gelen 1'incilik ile deðiþti. Ýzmir, Ankara, Kýbrýs'ta konserlere çýkan Hasan Doðru, þimdi albüm çýkarmak için çalýþmaya baþladý.

Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarý Opera Bölümü mezunu Hasan Doðru, sesi ve sempatik tavýrlarýnýn yanýnda, garsonluktan üniversiteye uzanan hikayesiyle ilgi gördü. Üniversitede okurken ve mezun olduktan sonra babasýna ait lokantada bazen garsonluk, bazen de kasiyerlik yapan Hasan Doðru'nun hayatý, O Ses Türkiye yarýþmasýnda 1'inci olmasýyla deðiþti. Baþta Ýzmir, Ankara ve Kýbrýs olmak üzere bir çok yerde konserlerde sahneye çýkan, Cumhurbaþkaný Abdullah Gül Zonguldak'a geldiðinde onuruna verilen yemekte de þarký söyleyen Hasan Doðru, þimdi albüm hazýrlýðý içinde. Kendisini gören herkesin albümü sorduðunu belirten Hasan Doðru, þöyle konuþtu:

ROCK ALT YAPILI ALBÜM

"Albümü soran çok var. Albüm çýkacak. Çalýþmalarý devam ediyor. Benim için ne kadar geç olursa o kadar iyi olur. Çünkü ben de kendi çapýmda çalýþmalar yapýyorum. Albümde büyük çoðunlukla kendi parçalarýmýn yer almasýný istiyorum. Hayatým yarýþma ile deðiþti ama en büyük deðiþikliðin albümden sonra olacaðýna inanýyorum. Albüm büyük ihtimalle rock altyapýlý olacak. Severler sevmezler ama ben sevdiðim iþi yapacaðým. Albümün aldýðý tepkilere göre yolumu çizmeyi istiyorum. Albüm öncesi 1-2 amatör kaydý da internete vermeyi düþünüyorum."

'OPERAYA GÝRMEM TESADÜF'

Operayla tanýþmasýnýn tamamen tesadüf olduðunu belirten Hasan Doðru, "Tiyatro sýnavlarýna hazýrlanýyordum. 2 kez girdim olmadý. Ýkinci kazanamadýðým yýl Zonguldak’ta opera bölümü açýldý. Belediye Kültür Merkezi'ndeki tiyatro hocam bana, 'Zaten tiyatroyla ilgileniyorsun, müzikle de ilgileniyorsun, opera iyi bir seçim olur' dedi. Ben de þansýmý denedim ve yetenek sýnavýnda baþarýlý olup opera bölümüne girdim" dedi.

Hasan Doðru, operadan kopmak istemediðini de söyledi. Doðru, "Devlet Opera ve Balesi solistlik veya koristlik sýnavlarýna girerek þansýmý deneyeceðim. Ýçinde çok sesli müzik ve tiyatro olan her projede yer almak istiyorum" diye konuþtu.

'LOKANTAYA ZÝYARETE GÝDÝYORUM'

Üniversiteyi bitirdikten sonra babasýnýn iþlettiði lokantada garsonluktan kasiyerliðe kadar bir çok iþi yapan Hasan Doðru, yarýþmadan sonra lokantaya sadece babasýný ve çalýþanlarý ziyarete gittiðini söyledi. Kozlu'dan geçenlerin kendisini görmek ve tanýþmak için lokantaya uðradýklarýný da belirten Doðru, "Lokantaya sýrf beni görmek için gelenler oluyor. Hatta, 'Sen aslýnda dükkânda çalýþmýyorsun, bu Acun'un bir planýydý' diye takýlanlar oluyor. Ben de gerçekten lokantada çalýþtýðýmý, hala da ara ara uðramaya devam ettiðimi söylüyorum" diye konuþtu.