ERDAL ÖZYAĞCILAR-BİROL GÜVEN ARASINDAKİ TARTIŞMADA SULAR DURULMUYOR: "NASIL UYARLAMA BU?"

20.08.2015 09:39:26

Erdal Özyağcılar, Birol Güven'in, dizisi 'Mayıs Kraliçesi'ni bir Kore yapımından uyarladığını söylemesine tepki gösterdi: Oto tamircisi kız benim karekterim. Nasıl uyarlama bu!

Erdal Özyağcılar, Birol Güven'in 'Mayıs Kraliçesi' isimli dizisinde Yağmur Tanrısevsin'in canlandıracağı tamirci kız karakterinin 12 yıl önce yazdığı 'Kızım' Yaşar' isimli dizi projesine çok benzediğni iddia etmişti. Birol Güven ise 'Mayıs Kraliçesi'nin, 'May Queen' isimli Güney Kore dizisinden uyarlandığını söyleyip Erdal Özyağcılar'ın açıklamaları hakkında yargıya başvuracağını belirtmişti. Bunun üzerine Erdal Özyağcılar, "Oto tamircisi kız benim karakterim. Onun 'Uyarlama' dediği Güney Kore dizisindeki kız tersanede, gemi yapımında çalışan biri. Nasıl uyarlama bu!" dedi. Özyağcılar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben kimse için çaldı gibi ifadeler kullanmam, kullanmadım da. Sadece dizi ve film kamuoyuna bu durumun aydınlatılması için bilgi veriyorum."

Erdal Özyağcılar, kendi projesiyle ilgili şunları anlattı: "17 Temmuz 2003'de yazdığım noter tasdikli hikaye Kırklareli'nde geçiyor. 'Klarnetçi Sado', karısı doğumda ölünce doğan kızının adını 'Yaşar' koyuyor. 'Yaşar', bir tamirhanecinin yanında büyüyor. Erkek çocuklarla oynuyor, tamirhanenin ufak tefek işlerini yapıyor."

Sabah

DİĞER HABERLER