VOLKAN KONAK VE SAFFET GENÇ ARASINDA 6 YILDIR DEVAM EDEN ‘CERRAHPAŞA’ KAVGASI BİTMEK BİLMİYOR!...

6.11.2015 09:48:54

'Cerrahpaşa' paylaşılamıyor

Volkan Konak ve ablası ile kemençe ustası Saffet Genç arasında 6 yıldır devam eden "Cerrahpaşa" şarkısının kime ait olduğu kavgası, arapsaçına döndü

Karadenizli şarkıcı Volkan Konak'ın ablası Nuran Bahçekapılı, kendisinin "Cerrahpaşa" adlı şarkının yazarı, kardeşinin de bu şarkının bestecisi olduğunu iddia ederek 6 yıl önce Trabzon'da kemençe ustası Saffet Genç'e (79) Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Davalıdan 5 bin lira tazminat istedi. Mahkeme, 1979'da şarkının sözlerinin yer aldığı kasetleri delil olarak sunan Genç'i haklı buldu. Davasını ispat edemeyen Bahçekapılı'nın açtığı davayı reddetti. Dava Yargıtay aşamasındayken; Volkan Konak ve ablası, bu defa İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde tek taraflı dava açarak şarkının kendilerine ait olduğunun tespitini istedi. Mahkeme, MESAM'a "Şarkı kime ait?" diye sordu. MESAM cevabında "Konak ile ablası" dedi. Mahkeme de şarkının Konak ve ablasına ait olduğuna karar verdi.

'DAVA YENİLENMESİN'

Bahçekapılı'nın Trabzon'daki kaybettiği davayı ise Yargıtay onadı. İstanbul'daki "tespit" davasından sonradan haberi olduğunu iddia eden kemençe ustası Saffet Genç, mahkemeye başvurarak yargılamanın yenilenmesini ve bu davanın reddedilmesini istedi. Konak ile ablası ise cevap dilekçesinde "Yargıtay'ın onadığı dava, sadece tazminat ödenmesine gerek olmadığına dair onama kararıdır. Bahsi geçen davada, şarkının sözlerinin ve kime ait olduğu dava konusu dahi yapılmamıştır. Eserin bize ait olduğu MESAM ve Kültür Bakanlığı yazılarından tespit edilmiştir. Trabzon'daki davanın eser sahipliği ile hiçbir ilgisi yoktur. Davacının açtığı yargılamanın yenilenmesi talebinin reddine karar verilmesini istiyoruz" dedi.

Sabah

DİĞER HABERLER