POP MÜZİĞİNİN YILDIZI KENAN DOĞULU UZUN SÜREDİR BEKLENEN YENİ CAZ ALBÜMÜNÜ VE GELECEK PROJELERİNİ ANLATTI!..

7.05.2016 22:11:04

Pop müziğinin yıldız ismi Kenan Doğulu unutulmaz şarkılarını caz düzenlemeleriyle yeniden seslendirdiği ve bir sürpriz yeni şarkı eklediği “İhtimaller” albümüyle, Allianz Platformu Motto Müzik’te Yekta Kopan’ın “Yekta Kopan’la Noktalı Virgül” isimli programına konuk oldu. Programda bambaşka bir tarzla hayranlarının karşısına çıktığı yeni albümünü tanıtan Kenan Doğulu, gitar koleksiyonundan gelecek projelerine her şeyin konuşulduğu neşeli sohbetiyle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Dünya çapında 7 milyondan fazla satan 13 stüdyo albümü ve 4 single çalışmasıyla bugün pop müziğin yıldız isimleri arasında yer alan Kenan Doğulu, caz esintileri taşıyan yepyeni albümüyle Youtube üzerinden müzik içerikli yayın yapan dijital platform Motto Müzik’in konuğu oldu. Yekta Kopan’ın sunduğu “Yekta Kopan’la Noktalı Virgül” programına katılan Kenan Doğulu, samimi cevapları ve neşeli sohbetiyle izleyenlere keyifli zaman yaşattı. 5 Mayıs Perşembe günü Allianz Platformu Motto Müzik’te yayınlanan program,

Programda stüdyo kayıtlarından kesitlerin de sunulduğu “İhtimaller” albümünde Kenan Doğulu’nun en sevilen bir çok hit parçasının caz formlarında yeniden düzenlenmiş versiyonlarının yanı sıra söz ve müziği Doğulu'ya ait İhtimal adında yepyeni bir şarkı da yer alıyor. Kenan Doğulu’ya yeni albümde; piyanoda Ercüment Orkut ve Can Çankaya, kontrabasta Ozan Musluoğlu, davulda Mehmet İkiz ve Ferit Odman, trompette Şenova Ülker, trombonda Bulut Gülen, saksofonda Engin Recepoğulları ve vokallerde Sibel Gürsoy ile Tuğba Önal eşlik ediyor.

İŞLERİMİ DEFORME ETMEYİ SEVİYORUM

Yeni albümünün daha önceki “buçuklu” albüm projelerinde olduğu gibi kendini yenilediği, deforme etmeyi sevdiği ve daha keyif alarak yaptığı bir iş olduğunu vurgulayan Kenan Doğulu, “Müziğin daha özgür, ham, vahşi ve doğaçlamaya müsait halinin peşindeyim. Arada bir kendine duyduğun saygıyı artırmak için açılımlar yapmak gerekiyor” dedi. Klasik müzik eğitimi geçmişinden de bahseden Doğulu bu albümde enstürmanistliğinin ön planda olduğunu dile getirdi.

PRİNCE’İN GİTARI BENDE

Yekta Kopan’ın gitar tellerini kendi değiştirip değiştirmediği sorusundan Kenan Doğulu’nun aslında eşsiz bir gitar koleksiyonu olduğu ortaya çıktı. Buddy Guy, George Benson ve Prince’in gitarlarına sahip olan Kenan Doğulu’nun iddialı koleksiyonu Yekta Kopan ile aralarında şakalaşmalarla programa damgasını vurdu.

MORAL İÇİN MÜZİK

Ülkenin içinde bulunduğu durumlar sebebiyle konser etkinliklerinde yaşanan sıkıntılara değinen Kenan Doğulu moralin insanın çok ihtiyacı olan bir şey olduğunu ve müzikle düzelebileceğine işaret ederek “Böyle kötü zamanlarda hemen ilk olarak eğlence kültür ve sanat gibi kavramların üstünü çizmek doğru değil. Bir konser iptal edildiği zaman herkesin yaşam kalitesi düşecek” dedi ve sanatçılar dışında da sektörde emek veren pek çok kişinin bu durumdan etkilendiğinin altını çizdi.

MÜZİK İÇİN KONSERLERLE PROJE DEVAM EDECEK

Projenin ilerleyen zamanda “İhtimaller 2” olarak devam edebileceğine ışık yakan Kenan Doğulu, turneye dönüştürme planlarından da bahsetti. Yeni projeyle beraber büyük, eğlence amaçlı dev konserlerden çok Türkiye’nin çoğu yerinde küçük salonlarda müzik için bir araya gelen insanlara hitap edecek bir turne düşlediklerini belirtti.

Bu keyifli sohbeti izlemek için Allianz Platformu Motto Müzik’in YouTube kanalını açmak yeterli.

DİĞER HABERLER