POLONYA ÝLE PORTEKÝZ ARASINDA OYNANAN MAÇLA BÝRLÝKTE EURO 2016'DAKÝ ÝLK YARI FÝNALÝST BELLÝ OLDU!..

POLONYA ÝLE PORTEKÝZ ARASINDA OYNANAN MAÇLA BÝRLÝKTE EURO 2016'DAKÝ ÝLK YARI FÝNALÝST BELLÝ OLDU!.. 1 Temmuz 2016 - 00:49 | Güncelleme:

EURO 2016 çeyrek finalinde Polonya ile Portekiz karþý karþýya geldi. Normal ve uzatma süresi 1-1 biten maçý Portekiz, penaltýlarla 5-3 kazandý ve yarý finale yükseldi.

Karþýlaþmaya hýzlý baþlayan Polonya, suskun golcüsü Robert Lewandowski'nin 2. dakikada attýðý golle 1-0 öne geçerken, Portekiz 33. dakikada 18 yaþýndaki yýldýzý Renato Sanches ile karþýlýk verdi.

Ýlk yarýsý 1-1 beraberlikle sona eren maçýn ikinci 45 dakikasýnda oyunun kontrolü Portekiz'di. Cristiano Ronaldo'nun son anlarda net fýrsattan yararlanamadýðý mücadelenin normal süresi 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Uzatma anlarýnda iki takým da gol atma baþarýsý gösteremeyince mücadele penaltýlara gitti. Penaltý atýþlarý sonucunda Portekiz yarý finale yükselen taraf oldu.

Öte yandan Beþiktaþlý Ricardo Quaresma mücadelenin 80. dakikasýnda Joao Mario'nun yerine oyuna dahil olurken Fenerbahçeli Luis Nani, ilk 11'de baþladýðý maçta forma giydi.

Renato Sanches (18 yýl 317 gün) Avrupa Þampiyonasý tarihinde gol atan en genç 3. oyuncu oldu. Öte maçtaki ilk golü atan Polonyalý Robert Lewandowski, 1. dakika 40 saniye ile Avrupa Þampiyonasý tarihinin en hýzlý 2. golünü attý. En hýzlý gol rekoru 67 saniye ile Rus futbolcu Kirichenko'ya ait.

(Penaltýlar)

Ronaldo - Attý (Portekiz)
Lewandowski - Attý (Polonya)
Renato Sanchez - Attý (Portekiz)
Milik - Attý (Polonya)
Moutinho - Attý (Portekiz)
Glik - Attý (Polonya)
Nani - Attý (Portekiz)
Błaszczykowski - Kaçýrdý (Polonya)

Quaresma - Attý (Portekiz)