TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, OYA DOĞAN, SİNA KOLOĞLU VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

3.07.2016 12:09:08

Yüksel Aytuğ Sabah - Günaydın

VALLAHİ YETMEZ!

Atv'nin bu seneki flaş dizilerinden Yeter, gala yapmak için yılbaşı gecesini seçtiğinde bu sütunlarda 'Yılbaşında size bu dizi Yeter' diye başlık atmıştım. Sadece yılbaşı gecesi mi, bütün sezon yetti. Konusu da müthişti, oyunculukları da, kurgusu da, rejisi de. Perşembe gecesi gibi bir 'Kurtlar sofrasında' sezondan yüzünün akıyla çıkmasını bildi. Perşembe gecesi ise bu sezon izlediğim en heyecan verici, en tempolu sezon finali yine Yeter'e nasip oldu. Ela'nın, Yekta'ya çalıştığı gerçeği herkesi şoke etti. Zehirli mantar marifetiyle girişilen suikast girişimi Dr. Yekta ile beraber Filiz'i de ölümün eşiğine getirdi. Hatta bizim beyin cerrahı, hastanedeki elektro şoka bile cevap vermedi. Bir de çocuklarla birlikte Yunan adalarına kaçmaya kalkışan Aylin'i taşıyan helikopter denize çakılmasın mı! Peki bunca heyecan bize Yeter mi? Vallahi yetmez. Gel sezon başı, geeel...

Oya Doğan Vatan

BABANNEM VİZYONDA!

Meral Çetinkaya’nın sıkı bir hayranıyımdır. İçinde olduğu işleri takip ederim. Oyunculuk performansıyla beni her defasında şaşırtmayı başarır. O nedenle cuma günü vizyona giren Babaannem filmini de izlemek farz oldu. Bir de gazeteci-yazar arkadaşım Sayım Çınar’ın filmde rol aldığını duyunca sinema salonunda buldum kendimi. Bu sıcaklarda sinema salonlarına kaçmanızı şiddetle tavsiye ederim. Hem serinliyor, hem de güzel filmler izliyorsunuz. Film, ailesini bir gecede kaybeden ve yetmezmiş gibi babasının bir dolandırıcı olduğunu öğrenen Mehmet’in dünyanın başına yıkılmasıyla başlıyor. Bu acıyla baş edemeyip hayatına son vermek isteyen Mehmet’in imdadına babaannesi Zehra yetişiyor. Zehra, inatçı ve torununu yaşatmaya ant içmiş. Torunuyla İstanbul’a taşınan ve esnafın yardımıyla torununu hayata döndüren Babaannem finalde izleyiciye bir sürpriz hazırlamış. Senaryosu ve yönetmenliği Serkan Özarslan’a ait olan Babaannem’de Meral Çetinkaya, Mehmetcan Mincozlu, Tuna Kiremitçi, Sayım Çınar, Serhat Ekici, Özgül Koşar, Neslihan Aka ve Duru Ok rol alıyor. Film, kağıdın geri dönüşümüyle insanın dönüşümünü sorguluyor. Meral Çetinkaya, Mehmetcan Mincozlu’nun performası da izlenmeli! Tiyatro mezunu, gazeteci arkadaşımız Sayım Çınar’a gelirsek; performansı görülmeye değer! Babaannem vizyonda! Bayram ziyaretlerinin ardından bu sıcakta kendinizi sinemaya atıp dışınızı soğutup, içinizi ısıtın derim.

Sina Koloğlu Milliyet - Cadde

KÖSEM’İ ÜÇE BÖLSELERDİ!

‘Kösem’in gençliğini Anastasia Tsilimpiou oynadı. Beren Saat orta yaşı (kendi yaşını yani) oynayıp, sultanın yaşlılık günleri de Nurgül Yeşilçay’a verilseydi baştan daha iyi olurdu! Yani Kösem’i üçe bölselerdi!

Her kadın böyle yapar!

‘Şahane Damat’ta Hayati’nin karısı Suna, ‘Aldatılma ihtimali olan her kadın gibi’ dedektif tuttuğunu söyledi. Bu durumda özel dedektiflerin köşe olması lazım!

Mesut Yar Posta

NE HAZİRAN’DI AMA…

Okulların kapanmasıyla birlikte toplam izleyici oranının düştüğü, dizi finalleriyle de bu oranın katmerlendiği bir aydı geride bıraktığımız … Ramazan dolayısıyla prime time yer değiştirdi ve gece yarısından sonrasına kaydı, bu da cabası… Bu ay en çok sahur programı yapan ilahiyatçılara, finale koşan Survivor’a ve Euro 2016 maçlarını yayınlayan TRT’ye ilaç gibi geldi… Bir nevi maddi ve manevi hayat arasında süren bir yarışma yayınladı. Tüm ekranlar ve rakamlara göre maddi hayat bir parça önde bitirdi yarışmayı… Yılın kalan 11 ayında olduğu gibi . Öteki dünyada sorgu meleklerinin defterinde “yaşarken neler izledin?” sorusu da olacak mı acaba? Tövbe Estağfurullah…

DİĞER HABERLER