KRİTİK ZİRVE 3 SAAT SÜRDÜ! LİDERLER ZİRVESİYLE İLGİLİ BAŞBAKANLIKTAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!..

22.08.2016 14:49:44

Başbakan Binali Yıldırım, istişare toplantısı kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. 3 saat süren görüşmede, FETÖ ile mücadele ve mini anayasa paketi gibi konular ele alındı.

Başbakanlık kaynaklar: Liderler zirvesinde törerle mücadele konuşuldu. Zirvede FETÖ ile mücadelenin seyri anlatıldı.

Liderler zirvesinde mini anayasa paketinin de ele alındığı açıklandı. Zirve'de HDP'nin PKK'ya net tavır koyması gerektiği konuşuldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konutu'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile istişare toplantısı yaptı. Bahçeli, Resmi Konuta saat 09.54, Kılıçdaroğlu ise 09.56'da giriş yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, iki siyasi parti lideriyle yapacağı istişare toplantısında başta terör olmak üzere yeni anayasa konusunu değerlendirdi.

Görüşmeye ilişkin Başbakanlık kaynaklarından açıklama yapıldı. Görüşmede FETÖ ile mücadele liderlere anlatıldı. Terörle mücadele süreci ele alındı.

Ayrıca, mini anayasa paketi ile ilgili değerlendirme yapıldı.

Suriye ve Irak'ta yaşanan son gelişmeler de görüşmede masaya yatırıldı.

Öte yandan, Başbakan Yıldırım, liderleri daha önce ayrı ayrı kabul etmişti. 15 TemmuZ darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderleri ağırlamış yine Erdoğan ve liderler Yenikapı'daki mitingte bir araya gelmişlerdi. Çankaya Köşkü'ndeki zirve üç ismin birlikte gerçekleştirdiği ilk toplantı olarak kayıtlara geçti.

DİĞER HABERLER