TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ VE SİNA KOLOĞLU BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

23.08.2016 12:58:45

Mesut Yar – Posta

REYTİNGLERİ SALLAMIYOR SADECE ÜFÜRÜYORLAR

Basın bültenlerine baksanız yayına giren bütün yeni diziler reytingleri sallıyor. Tüm gün açık olan yüz televizyondan sadece üçünün izlediği bir işe sallayan, reyting evrenini de salıncağa (!) çeviren bu işler için “gerçekten başarılı” diyebilmek mümkün mü? Bu gözler bir dizinin 40 reytinge yakın rakamlara ulaştığını gördü. Yani gün içinde açık olan 100 televizyon aygıtından kırkının izlediği işleri… Bu durumda şimdinin reyting birincilerine ancak üfürük dememiz gerekiyor. Kısacası ince yaprakları sallayabilecek türden bir rüzgar yaratabiliyorlar!.


Sina Koloğlu Milliyet - Cadde

‘HAYATIMIN AŞKI’ TOPARLADI

‘Hayatımın Aşkı’nda Gökçe (Hande Doğandemir) ile Demir (Serkan Çayoğlu) diyaloglarında performans düşüklüğü vardı. İkilinin bölümleri geldiğinde dizi yavanlaşıyordu. Rezzan, Hikmet, Yonca ve Nilüfer’in ilişkileri bir nebze götürüyordu. Hatta Sema ile Bartu bile daha önce çıkar olmuşlardı.

Son bölümde Gökçe’nin o ilk bölümlerdeki ‘sakar’ hali diyaloglarda değerini bulmuş. Takside unutulan dosya ve sonrasında yaşanılanlar, karakolda komiserle olan muhabbet vs. Dizinin romantik tarafından çok, komedi yönü daha bir oturmuş. Hani öpüştüler filan Gökçe’yle Demir hiç olmasa da olur. Bir not Kaan (Berk Hakman) için, bir kere o saç stilini kim bulmuş? Bebek kahkülü gibi. Niye Gökçe’ye aşık, ikinci erkek olarak seçilmiş. İzleyen bunun olmayacağını biliyor. Böyle olunca inandırıcı olmuyor. Hatta niye bu karakter eklenmiş sorusu soruluyor. Kaan karakterine bir çözüm bulunmalı.

Diziye Tarık rolüyle İlker Aksum katıldı. Onun hikayesi de ayrı bir merak konusu

olacak, ‘cuk’ oturmuş. Üç kağıtçı damat halini, dozunda bir mizah yorumuyla veriyor.


Yüksel Aytuğ Sabah - Günaydın

DOĞRU PROGRAMLAR, YANLIŞ KANALLAR

Derya Baykal'ın FOX'taki programını yazmaya bir türlü elim gitmemişti; neden bilmem.

Hep programın rayına oturmasını, demini almasını bekledim.

Ama bir türlü olmadı. Sonunda FOX yönetimi, programı ekrandan çekti.

Ben, kanalların izleyici profillerini tanımadıklarını, 'hedeflerini' görmek için yeterince saha araştırması, anket v.s. yapmadıklarını düşünüyorum.

Bunu yapmak yerine çok daha masraflı bir yöntemi tercih ediyorlar: 'Ya tutarsa...' Bana göre FOX ekranı karşısında gündüzleri Selanik örgü öğrenmek isteyen, reglan kolun nasıl kesileceğini merak eden ya da otomobilinin direksiyonu için moherden kılıf örmeye kalkışacak kimse yok.

Yani iş biraz Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzedi ve bir dönem Kanaltürk ekranlarındaki ilgi bir türlü programa odaklanamadı. Diyeceğim o ki, Derya Baykal'ın daha yiyeceği ekmek var, ama o kanalda değil...

DİĞER HABERLER