BURSA’NIN GEMLÝK ÝLÇESÝ’NDE, ZEYTÝNYAÐI ÝMALATHANESÝNÝ ZÝYARET EDEN PROF. DR. CANAN KARATAY HERKESÝN AÐZINI AÇIK BIRAKTI!..

BURSA’NIN GEMLÝK ÝLÇESÝ’NDE, ZEYTÝNYAÐI ÝMALATHANESÝNÝ ZÝYARET EDEN PROF. DR. CANAN KARATAY HERKESÝN AÐZINI AÇIK BIRAKTI!.. 23 Ekim 2016 - 15:49 | Güncelleme:

Uzatýlan peçeteyi kabul etmeyen Prof. Dr. Karatay, "Zeytinyaðý baþlý baþýna þifadýr, elimi silmek ya da yýkamak yerine elime yüzüme sürerim cildime de iyi gelir" dedi.

Gemlik Belediyesi’nin Kent Konseyi ve sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediði ve bu yýl ikincisi yapýlan Uluslararasý Zeytin Festivali’nin konuðu olan Prof. Dr. Karatay, program sonunda Solaksubaþý Zeytinyaðý Fabrikasý'ný ziyaret etti. Prof. Dr. Karatay, Solive firmasýnýn yaðhanesini gezerek üretim hakkýnda firma sahibi Selim Solaksubaþý'ndan bilgi aldý. Üretimin modern tesislerde el deðmeden yapýldýðýný belirten Solaksubaþý, burada Prof.Dr. Karatay'a zeytinyaðýnýn tüm üretim aþamalarýný gösterdi.

Panelde yaptýðý konuþmada dünyanýn en saðlýklý meyve suyunun zeytinyaðý olduðunu ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay yeni sýkýlan zeytinyaðýný bardaða doldurarak, izleyenlerin hayret dolu bakýþlarý arasýnda içti. Uzatýlan peçeteyi kabul etmeyen Prof.Dr. Karatay, kendisine peçete uzatanlarý kibarca reddederken, "Zeytinyaðý baþlý baþýna þifadýr, elimi silmek ya da yýkamak yerine elime yüzüme sürerim cildime de iyi gelir" dedi.

Zeytinyaðýný içtikten sonra beraberindekilere, "Ýçmiþ olduðum bu zeytinyaðý boðazýmý yaktý. En doðal yað boðazý yakar zaten. Boðazým yanýyor diye bu kötü demeyin sakýn. Gönül rahatlýðýyla içebilirsiniz” diye konuþtu.

Prof. Dr. Karatay, zeytin ve zeytinyaðý üreticilerine; "Zeytin aðaçlarýný kestirmeyin. Her ne sebeple olursa olsun buna izin vermeyin. Zeytin bizim hepimizin geleceði ve saðlýðýdýr. Gerekirse meclise yürüyün ve zeytin aðaçlarýnýn kesilmesini engelleyin" dedi.