ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDEN KADINLARA ÖZEL SEMPOZYUM!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen; ‘Adli Bilimci Kadınlar’ Sempozyumu 10 Mart 2017 tarihinde Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi’nde yapılacak.

9.03.2017 21:15:59

Prof.Dr. Sevil Atasoy önderliğinde, çeşitli alanlarda profesyonel olarak uzmanlaşmış kadın yüksek lisans öğrencilerinin, Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithafen; ‘Adli Bilimci Kadınlar’ Sempozyumu 10 Mart 2017 tarihinde Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi’nde yapılacak.

Sempozyumda; tıp, hukuk, sosyal ve fen bilimleriyle ilgili konularda sunumlar yapılacak. Ayrıca, temel amacı gerçekte işlemediği suçtan hüküm giyen kişilerin masumiyetlerinin DNA analizleri ve diğer bilimsel teknikler ile ortaya çıkarılmasını sağlayan “yargının suçladığı, bilimin akladığı insanlar’ masumiyet projesi” konusunda da açıklayıcı bilgiler verilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ünlü Avukat Hatice Yılmaz ‘Hocamız Prof. Dr. Sevil Atasoy önderliğinde cinsiyet ayrımı da yapmaksızın erkek katılımcıları da aramıza alarak toplumun gerçekten ihtiyaç duyduğu adalet sistemine rehberlik edecek bir çalışma yapıldı” dedi.

Sempozyum 10 Mart 2017 de 14.00-18.00 da Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi’nde yapılacak. Ayrıca sempozyuma katılımlar ücretsiz gerçekleşecek ve katılımcılara katılımcı belgesi verilecek.

DİĞER HABERLER