TEOG SONUÇLARI AÇIKLANDI! SONUÇLARI NASIL ÖĞRENEBİLİRSİNİZ?

8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.

31.05.2017 10:06:23

TEOG sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden yapılan duyuru ile TEOG sonuçları erişime açıldı. Ortaöğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG’un 2017 sonuçları E-Okul üzerinden erişime açıldı. TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ”Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş’ yapmaları gerekiyor.

TEOG sonuçları beklenildiği gibi bugün açıklandı. Binlerce ortaöğretim 8. sınıf öğrencisinin büyük umutlarla girdiği TEOG 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları E- okul sistemi üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler, kişisel bilgileriyle aldıkları puanı görüntülenebiliyor.

MEB'den yapılan açıklama; 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklanmıştır. 8. sınıf öğrencilerine yönelik 26-27 Nisan tarihlerinde yapılan 2. dönem merkezi ortak sınavları ve 20-21 Mayıs tarihlerinde yapılan mazeret ortak sınavlarının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

2. dönem merkezi ortak sınavlarına 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katılmıştır. Sınav sonuçları e-okul sistemine öğrencilerin ders yazılı notu olarak işlenmiştir. Öğrenci ve veliler, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden öğrenebileceklerdir.

TEOG SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir. Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.


TEOG SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DİĞER HABERLER