SIRA DIŞI PROGRAM!.. YAYINI ÇIRILÇIPLAK SUNDULAR!

SIRA DIŞI PROGRAM!.. YAYINI ÇIRILÇIPLAK SUNDULAR! 16 Nisan 2018 - 15:16 | Güncelleme:

BBC Radyosu'nun iki sunucusu, kendileri ve konuklarının çıplak olarak katıldığı "Çıplak Yayın" (Naked Podcast) adlı yaklaşık birer saatten 10 bölümlük internet programının yayınına bugün başladı.

BBC Sheffield Radyosu için bir yıldır hazırlanan ve program ile kadınların kendi bedenleriyle yaşadıkları sorunlara ve çıplaklıkla ilişkilerine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Programı sunan iki gazeteci Jenny Eels ve Kat Harbourne, özel hayatlarında da iyi arkadaşlar. "İnsan tuhaf hissediyor ve utanıyor ama çıplaklık herkeste bu duyguları uyandırdığından eşit koşullardayız" diyorlar.

Program öncesinde konuklarıyla birlikte soyunmaya başlarlarken Jenny anlatıyor: "Kat bu fikri ortaya attı ben de onu hayata geçirmeye zorladım. Çıplak ve cesur olmanın şahane bir şey olduğunu düşündüm" diyor.

"İnsanların, çıplak olunca içlerini de daha rahat döküp dökmeyeceğini görmek istedik sanıyorum. Döküyorlar mı? Konuştuğumuz hanımlara bakarak, kesinlikle, hiç tereddütsüz kesinlikle döküyorlar diyebiliriz" diye sürdürüyor.

Jenny söze giriyor. "İnsanlar çıplakken o kadar açık ve o kadar dürüstçe konuşuyorlar ki, şaşkına döndüm. Nefesim kesildi. Bu anlamda çok duygusal bir süreçti" diyor.

Bedenle ilgili olumsuz imaj döngüsünü kırmak

Jenny ve Kat Sheffield radyosunun hazırladığı bu programla beden ve çıplaklıkla ilgili sorunları açmayı ve tartışmayı hedefledi.

Ama Kat programın kendileri açısından çok kişisel bir boyutu da olduğuna dikkat çekiyor.

İkili, soyunarak program yapmanın herkesin yapabileceği bir şey olmadığını kabul ediyor. Ama "biraz gevşemek ve gerçekten birlikte olduğun insana güvenmek gerekiyor" diyorlar.

Programlar boyunca ortaya çıkan bir başka önemli tema da anne ve babaların çocukların bedenleriyle ilişkisi üzerindeki büyük etkisi,"Konuştuğumuz kadınlardan önemli bir kısmı annelerinin sürekli rejimde olduğunu ve onların her gün aynanın önünde kendisine bakıp beğenmemesinin kendilerini ne kadar etkilediğini anlattı" diyor Kat.

Kat ve Jenny programlarıyla kadınların giysilerinin içindeki bedenleriyle daha barışık olmasına katkı vermek istiyor. Sheffield radyosu da bu internet yayınına paralel olarak bugünden itibaren kadınların bedenleriyle ilgili algılarını konu alan bir dizi program yayınlayacak.