FETÖ’NÜN MEDYA YAPILANMASININ ÖNEMLİ İSMİ ABD’DE GÖRÜNTÜLENDİ

FETÖ’NÜN MEDYA YAPILANMASININ ÖNEMLİ İSMİ ABD’DE GÖRÜNTÜLENDİ 23 Haziran 2018 - 10:59 | Güncelleme:

FETÖ'nün medya yapılanmasının önde gelen isimlerinden firari Aydoğan Vatandaş, AA tarafından ABD'nin New Jersey eyaletinde görüntülendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasının önde gelen isimlerinden ve "Fuat Avni" hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen firari Aydoğan VatandaşABD'nin New Jersey eyaletinde iki ayrı mekânda görüntüledi.

İlk olarak New Jersey eyaletinin Clifton semtinde bulunan FETÖ mensuplarının buluşma adreslerinden Ant kitabevi ve kafede (Ant Bookstore&Cafe) görüntülenen Vatandaş, ardından gittiği Hackensack semtindeki FETÖ örgütüne yakın isimler tarafından işletilen Kafe (Cafe) 46’ya gitti.

FETÖ'nün Amerika'daki kuruluşlarından Türk Kültür Merkezi'nin(TCC) New Jersey şubesi tarafından bu yıl Nevruz etkinliği de düzenlediği Cafe 46'nın iç kısmında öğle yemeğini yedikten sonra bahçe bölümüne çıkarak yanındaki kişiyle sohbet eden Vatandaş, AA ekibini karşısında görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

AA muhabirinin FETÖ firarisi olarak arandığını belirterek sorular sorması üzerine şok yaşayan Vatandaş, oturduğu masadan kalkarak elindeki çay bardağı ve çantasıyla hızla kaçmaya çalıştı.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilişkisi ve “Fuat Avni” hesabının yöneticisi olup olmadığı yönündeki sorular üzerine telaşlanan Vatandaş, hızla kafenin iç bölümüne doğru gitti.

Soruları cevapsız bırakan ve kafeye girer girmez polis çağrılmasını isteyen Vatandaş'ın panik halindeki tavır ve hareketleri dikkat çekti.

AA ekibinin olay yerinden uzaklaşmasının ardından kafe çalışanlarının merdiven kurarak güvenlik kameralarını kontrol etmesi de objektiflere yansıdı.