SİNA KOLOĞLU: "DUYMAYAN KALMASIN'I RTÜK DEĞİL KANAL KALDIRDI"

SİNA KOLOĞLU: "DUYMAYAN KALMASIN'I RTÜK DEĞİL KANAL KALDIRDI" 15 Temmuz 2018 - 11:44 | Güncelleme:

Sina Koloğlu bugün köşe yazısında RTÜK’ün “Magazinleri kaldırın” diye bir talebi olmadığını vurgularken, Star TV’deki yöneticilerle konuştuğunu ve Star yönetiminin Duymayan Kalmasın’ı yayından kaldırdığını vurguladı.

İşte Milliyet yazarı Sina Koloğlu’nun bugünkü yazısı;

“Onur Akay internet sitesinde şöyle yazdı: “RTÜK tarafından büyük kanallara yazı gönderildiği ve hafta içi sabah kuşağında yer alan magazin programlarının yayından kaldırılmasının istendiği bilgisine ulaştım.” Konu, Star TV’de geçtiğimiz sezon yayınlanan “Duymayan Kalmasın” programıyla ilgili… Kanal, bu programın yayınını bitirmiş. Haber doğru… “RTÜK, bu tarz programları istemiyor mu?” diye sordum, “Böyle bir yazı yazılması mümkün değil. RTÜK böyle bir yazı yazamaz” yanıtını aldım. Bir ufak örnek… Teve2, sabah kuşağında magazin programıyla yeni sezona başlıyor. Yani RTÜK’ün böyle bir karar almayacağı bu örnekten de anlaşılıyor. Peki Star TV’de neler oluyor? Star TV cephesinden kendilerine RTÜK’ten böyle bir yazı gelmediğini öğrendim. Magazin programı yapmama kararı almışlar. Peki yerine ne gelecek? “Kadın kuşak programı üzerinde çalışıyoruz” dediler.Yapımın şu an adı ve sunucusu belli değil…”

Bilindiği gibi UçanKuş da daha önce gelişmelerin böyle olduğunu yazmış ancak birileri Star yönetiminden bu bilgi alınmasına rağmen ısrarla programın Star’da devam ettiğini iddia etmişlerdi.

Ancak yılların gazetecisi Koloğlu’nun bugünkü net yazısıyla her şey iyice ortaya çıktı.