ADNAN OKTAR CEPHESİNDE BİR GELİŞME DAHA!

ADNAN OKTAR CEPHESİNDE BİR GELİŞME DAHA! 21 Temmuz 2018 - 23:30 | Güncelleme:

Adnan Oktar ile Oktar Babuna'nın nasıl tanıştığı ortaya çıktı!

Adnan Oktar örgütünün en bilinen isimlerinden biri Oktar Babuna. Gerçek adı Oktay olan Babuna, Oktar'a bağlılığını göstermek için adını bile değiştirmişti. Türkiye ise onun adını ilk olarak 1999 yılında bir kampanya ile duymuştu.

Babuna, 99'da kan kanseri olduğunu söylemiş, uygun bir ilik bulunduğu takdirde iliğin sahibine 10 milyar vereceğini açıklamıştı. İlik kampanyasına binlerce insan katılmıştı.

Babuna, kampanyada 160 bin kişiden ilik ve kan örneği alınmasının ardından örneklerin 120.000'inin kaybolması suçlamasıyla yargılandı.

Adnan Oktar ile bağlantısı olduğu ve kan ve ilik örneklerinin Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildiği iddialarıyla gündeme geldi.

Prof. Cevat Banuna'nın oğlu olan Oktar Babuna İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezundu.

BÖYLE TANIŞMIŞLAR!

CNN Türk’te yer alan habere göre, Babuna'nın Oktar'la da üniversite okurken tanıştığı ortaya çıktı. 1986 yılında gözaltına alınmasının ardından mehdi olduğunu iddia ettiği için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Adnan Oktar'ı burada ilk muayene eden Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Sefa Saygılı, önemli açıklamalar bulundu.

Adnan Oktar'ın ağır hastaların olduğu bölümde kaldığını söyleyen Saygılı şunları söyledi: "Hiç unutmam, 2 tane MİT görevlisi geldi. 'Burada insanları kendisine bağlamasın, dikkat ediyor musun' dediler. 'Bunların hepsi katil tecavüzcü falan, etkileme şansı yok' dedim. O dönem tıp öğrencileri staj için hastaneye gelir, Adnan Oktar da onlarla çok ilgilenirdi. Bir numaralı adamı Oktar Babuna'yı da staja geldiği zaman kendisine bağladı. Daha sonra Babuna'nın bütün malvarlığını elde etti."