ERDOĞAN'DAN BM GENEL KURULU'NDA ÖNEMLİ MESAJLAR!

ERDOĞAN'DAN BM GENEL KURULU'NDA ÖNEMLİ MESAJLAR! 25 Eylül 2018 - 18:53 | Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 73. Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Erdoğan, "BM Güvenlik konseyinin tavrı zalimleri cesaretlendirmektedir. BM, zulmün değil adeletin kaynağı haline getirmeliyiz"dedi.

umhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları:

BM, 73 yıllık geçmişinde hiç de küçümsenemeyecek başarılar elde etmiştir. Ancak zaman içinde insanlığın barış ve refah beklentilerini karşılamaktan uzaklaştığı da bir gerçektir.

"BM, 5 ÜLKENİN ÇIKARLARINA HİZMET EDEN BİR YAPIYA BÜRÜNMÜŞTÜR"

BM Güvenlik Konseyi, veto hakkına sahip 5 üyenin çıkarlarına hizmet eden, yaşanan zulümlere seyirci kalan bir yapıya bürünmüştür.

"BU TUTUM, ZALİMLERİN CESARETİNİ ARTIRMAKTADIR"

Filistinlilere uygulanan zulme ses çıkartmayanların, onlara yapılan yardımları kısma gayretleri, sadece zalimlerin cesaretini artırmaktadır.

"TÜM DÜNYA ARKASINI DÖNSE BİLE BİZ FİLİSTİNLİLERİN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Tüm dünya arkasını dönse bile biz, mazlum Filistinlilerin yanında yer almaya, ilk kıblemiz Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne sahip çıkmaya devam edeceğiz.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR"

BM'de kapsamlı bir reforma gidilmesi gerektiğini belirterek, "Dünya 5'ten büyüktür" derken insanlığın ortak vicdanının sesi olduğumuza inanıyoruz.

"BURADA BİR SORUN VAR DEMEKTİR"

Bugün dünyanın en zengin 62 kişisinin mal varlığı, nüfusun yaklaşık yarısına yani 3,6 milyar insana denkse burada bir sorun var demektir. Afrika'da doğan bir çocuğun ölme ihtimali , bu kentte doğana oranla 9 kat daha fazlaysa burada bir sorun var demektir. Gelin bu dünyada her şeyin yerli yerine konulmasını sağlamak için BM'yi insanlığın adalet beklentisinin sözcüsü ve uygulayıcısı haline getirelim.

"TÜRKİYE'YE DAHA FAZLA DESTEK VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Avrupa başta olmak üzere dünyanın büyük bir mülteci akınına uğramasının önüne geçen Türkiye'ye daha fazla destek verilmesini bekliyoruz. Soçi mutabakatıyla rejimin 3,5 milyon sivilin yaşadığı İdlib Çatışmasızlık Bölgesi'ne yönelik kanlı saldırılarının önüne geçtik.

"SURİYELİ İÇİN GÜVENLİ VE HUZURLU BİR YER HALİNE GETİRDİK"

Cerablus ve Rai bölgelerini DEAŞ'tan, Afrin bölgesini PKK-PYD-YPG terör örgütünden temizleyerek 4 bin kilometrekarelik bir alanı milyonlarca Suriyeli için güvenli ve huzurlu bir yer haline getirdik. Hedefimiz, Münbiç'ten başlayarak Irak sınırına kadar olan Suriye topraklarının tamamını teröristlerden temizlemektir. Buradan tüm tarafları, Suriye'de adil ve sürdürülebilir siyasi çözüm arayışlarına yapıcı bir anlayışla destek olmaya davet ediyorum.

"BUNUN ACISINI MUTLAKA ÇEKECEKLER"

Taktik çıkarları uğruna teröristleri on binlerce tır, binlerce kargo uçağı silahla donatanlar gelecekte bunun acısını mutlaka çekeceklerdir.

BM KÜRSÜSÜNDE FETÖ MESAJI

Milletimizin desteğiyle son 5 yılda yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde, FETÖ'yü ülkemizde büyük ölçüde tasfiye ettik. Türkiye'nin ikazlarına kulak veren, tecrübelerinden ders alan ülkeler, birer birer bu örgütü deşifre ediyor ve topraklarından kovuyor. FETÖ'nün, Amerika'nın 27 eyaletinde, sadece charter okullar aracılığıyla devlet bütçesinden yılda aldığı para 763 milyon dolardır. Buradan tüm dünya ülkelerini, FETÖ terör örgütüne karşı dikkatli olmaya ve harekete geçmeye davet ediyorum dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TRUMP İLE GÖRÜŞTÜ!

İki lider BM Genel Kurulu sırasında ayaküstü konuşma yaptı.