METEOROLOJİ’DEN UYARI ÜSTÜNE UYARI!

METEOROLOJİ’DEN UYARI ÜSTÜNE UYARI! 15 Kasım 2018 - 07:47 | Güncelleme:

Yoğun kar yağışı var. Türkiye, Karadeniz'den gelen soğuk havanın etkisi altında. Birçok bölgede kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi ve Antalya'nın yüksek bölgeleri için kar uyarısında bulunuyor. İstanbul için ise sabah saatlerinde sağanak yağış uyarısı var.

Meteoroloji tarafından yapılan son açıklamaya göre yurt genelinde bu hafta sıcaklıklar 6 - 12 derece arasında düşecek. Soğuk havanın etkili olmasıyla birlikte birçok ilde kar yağışı etkili oluyor. Başta Doğu Anadolu Bölgesi olmak üzere İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Isparta ve Burdur'da zirai don bekleniyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

İstanbul'da bu sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterecek. Sağanak yağışın cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

ANTALYA'YA KAR UYARISI

Antalya'da bugün öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, akşam ve gece saatlerindekarla karışık yağmur, 1500 m rakım ve üzerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.  Antalya-Konya kara yolunun Seydişehir Alacabel mevkiinde, buzlanma ve yoğun kar yağışından dolayı meydana gelebilecek ulaşımda aksamalara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Soğuk havanın kendini göstermesiyle birlikte eğitime kar engeli geldi. Bayburt'ta bugün Tunceli'nin Pülümür ilçesinde ise iki gün boyunca okullar tatil edildi.