“ALİ KOÇ İSTİFA EDER Mİ?”

“ALİ KOÇ İSTİFA EDER Mİ?” 25 Aralık 2018 - 15:40 | Güncelleme:

Küme düşme hattında ilk yarıyı tamamlayan Fenerbahçe’de neler olabilir?

GÖKHAN KAYA YAZIYOR

Dün akşam TV’de Rıdvan Dilmen’i izledim…

Sabrı taşmıştı. Ve dünkü maçta yapılan futbolcu değişikliğini örnek verip (Şener’in oyuna girmesi) “bu kümede kalma-beraberliğe oynama” mantalitesiyle bu işin yürümeyeceğini söylüyordu. Açıkça Ali Koç’a güvenini kaybetmiş ve Ersun Yanal’la da pek bir şeylerin değişmeyeceğini düşündüğü her halinden belliydi.

Ve ben de Fenerbahçe ile ilgili ilk (Ali Koç’tan sonra) “olağanüstü kongre olma ihtimali” yazısını kaleme almaya karar verdim.

Müthiş bir destekle Başkan seçilen Ali Koç, bu tabloyla ne kadar devam edebilir?..

Bence… Bu kadar destekle onu Başkanlığa getiren kulüp üyeleri ve taraftarlar, aleyhine bir kampanya yapmak yerine, kendisinin bırakmasını tercih eder.

Peki, bırakır mı?.. Şayet yine yanlış transferler yapılır ve ikinci yarı yine kümede kalma mücadelesinde kalınırsa, bırakabilir.

Çünkü Aziz Yıldırım kulübü batırmıştı edebiyatı bitti. Sonrasında ne yazık ki, Ali Koç’un verdiği paralar yanlış transferlerle boşa gitti.

En başa dönüldü.

Peki Ali Koç bırakırsa ne olur, kulüp sahipsiz mi kalır?..

Bence asla…

Ama… Öncelikle… Aziz Yıldırım’ın geri dönüşü artık imkansız gibi…

Kim olabilir o zaman?..

Sadettin Saran’ın ismi uzun zamandır konuşuluyor. Ancak o da seçimde Ali Koç’u desteklemişti. Koç’a rakip çıkmaz ama Koç bırakırsa başkanlığa talip olur. İş dünyasında son dönemde iyice büyüyen Saran’ın durumu da kulübü taşımaya müsait… Ayrıca güçlü bir yönetim kurulu oluşturabilir.

İkinci bir isim, oldukça ilginç… Kulislerden aldığım bilgiye göre Ali Koç bırakırsa, yine yönetim içinden bir isim, Metin Şen aday olabilir. Babası Ali Şen’in desteğiyle iyi bir yönetim kurabilir.

Artık herkesin bildiği bir gerçek var, Ali Koç ile Metin Şen’in arası hiç iyi değil… Ama Metin Şen, uzak duruyor, daha doğrusu sessiz kalıyor şu an…  (Ali Koç’un herkesin içinde Metin Şen’i azarladığı konuşuluyor.  Ayrıca Ali Koç’un artık Ali Şen’in telefonlarına da çıkmadığı söyleniyor!)

Üçüncü bir şık daha var. Ali Koç’un yeni bir yönetim listesi oluşturup devam edeceği şeklinde… Ancak yöneticiler de kapalı kapılar ardında “Zaten bize bir şey sorduğu yok ki” şeklinde konuşmalar yapıyorlar. Bu değişiklik çok enteresan açıklamalara neden olabilir.

Bu arada Ali Koç’un daha önce Fenerbahçeli yakın dostlarından, örneğin çalışma arkadaşı Gökhan Akça v.s isimleri yönetim dışında bırakmasına anlam verilememişti. Şimdi onların da bu konuda bir çabası olabilir. Bu durum da, Ali Koç’u yönetim değişmesi için yeni bir liste arayışı içine sürükleyebilir.

Her şey bir yana Rıdvan Dilmen’in dediği gibi büyük Fenerbahçe’nin bu şekilde devam etmesi çok zor. Dün ısrarla dediği gibi Fenerbahçe asla kümede kalma mücadelesi veren bir takım olamaz.

Yorum ve görüşlerinizi instagram hesabımızdaki gönderinin altına yapabilirsiniz… 

GÖKHAN KAYA

gokhankaya2301@gmail.com