BAKAN KURUM’DAN POŞETTE REKLAM TARTIŞMALARINA  YANIT!

BAKAN KURUM’DAN POŞETTE REKLAM TARTIŞMALARINA YANIT! 4 Ocak 2019 - 13:51 | Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, plastik poşetlerde bulunan reklam tartışmalarına ilişkin, "Vatandaşımız tarafından sosyal medyada eleştiriliyor. Biz üreticilerimize de o noktada doğanın korunmasına ilişkin ifadelerin de yer aldığı bir düzenlemeyi, usul ve esasları yayınlayarak yapacağız. Ama buralara takılmamak lazım" dedi.

Ankara Sanayi Odasında (ASO) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımlarıyla çevre mevzuatı kapsamında farkındalığın artırılmasına yönelik "Çevre ve Sanayi İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Bakan Kurum, endüstri ve teknolojide meydana gelen hızlı gelişmelerin hızlı ve düzensiz kentleşmeyi medyana getirdiğini bunun faturasının da çevreye yansıdığını belirtti.

Hava, su kirliliği, toprak bozulması, ormansızlaşmanın tüm dünyayı etkilediğinin altını çizen Kurum, atıkların geri toplanması ve plastik poşetlerin ücretli olmasına ilişkin önemli bir düzenleme yapıldığını anımsattı.

1 Ocak'tan itibaren uygulamanın hayata geçtiğini hatırlatan Kurum, bu süreçte vatandaşın, sivil toplum örgütlerinin ve milletvekillerinin verdiği destekle ilgili taraflara teşekkürlerini iletti.

"YÜZDE 50 TASARRUF SAĞLAMIŞ DURUMDAYIZ"

Kamuoyunda plastik poşetlerde reklam olmasına yönelik tartışmalar hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, "Üzerindeki reklam konusuna baktığımızda, bu vatandaşımız tarafından sosyal medyada eleştiriliyor. Biz üreticilerimize de o noktada doğanın korunmasına ilişkin ifadelerin de yer aldığı bir düzenlemeyi, usul ve esasları yayınlayarak yapacağız. Ama buralara takılmamak lazım. Biz yıllık 35 milyar adet olan kullanımımızı azaltmak durumundayız. 4 günlük uygulamada yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlamış durumdayız. Çok yakında yüzde 90 tasarruf sağlayarak kişi başı 40 adede düşürmeyi hedefliyoruz" diye belirtti.