CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN  DENİZ ÇAKIR  TEPKİSİ!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DENİZ ÇAKIR TEPKİSİ! 8 Ocak 2019 - 13:08 | Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Çakır’ın başörtülü kadınlara yönelik sözlü taciz iddialarını eleştirdi. Erdoğan, Çakır hakkında “Suudi Arabistan'a gidin, burada ne işiniz var" diyenlerin halini düşünün. Adı da neymiş; sanatçıymış. Dert başka. Ne derseniz deyin, bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Deniz Çakır tepkisi. Erdoğan, Ak Parti grup toplantasında konuştu.

Biz milletin hakkının, özgürlüğünün alanını genişletmeye çalıştıkça bunların faşist yüzleri açığa çıkıyor. Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan cumhurbaşkanını, bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır.

"FAŞİSTLİĞİN EN SEFİL HALİ"

Bu ülkenin başörtülü hanımlarına "Suudi Arabistan'a gidin" demek faşistliğin en sefil halidir.

İşte en son biliyorsunuz şurada iki güç gün önce, bir konserden çıkan başı açık-başı örtülü kızlarımıza orada gelip bu şekilde sataşıp, "Suudi Arabistan'a gidin, burada ne işiniz var" diyenlerin halini düşünün. Adı da neymiş; sanatçıymış.

Dert başka. Ne derseniz deyin, bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir. AK Parti tam aksine bu ülkede yaşam çeşitlerini garanti altına alan bir siyaseti zihniyettir. Bu milleti bidon kafalı diyerek, göbeğini kaşıyan adam diyerek, makarnacı kömürcü diyerek aşağılayanların faşistliği lime lime üzerlerinden dökülmektedir.

Halbuki demokrasilerde herkesin inancına kültürüne değerlerine saygı duymak esastır. Türkiye'de sadece bu faşistler insanları; içki içenler-içmeyenler, başı örtülüler-başı açıklar, sakallılar-sakalsızlar diye ayırır.

Yıllardır ağızlarından düşürmedikleri yaşam tarzı dayatması sadece bu faşist CHP zihniyetine mahsustur. Bizim inancımızda, töremiz de böyle bir dayatmaya izin vermez.

"BİR DİZİ MÜJDEYİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM"

Neresinden tutsanız elinizde kalan bu CHP zihniyeti inşallah önümüzdeki seçimlerde milletimizden hak ettiği dersi bir kez daha alacaktır.

Bütçe disiplininden, tasarruflardan taviz vermeden bu yolu yürüyeceğiz.

Bir dizi müjdeyi daha paylaşmak istiyorum.

16 yıllık AK Parti iktidarlarının en önemli özelliği sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmesidir. Düzenli sosyal yardım alan vatandaşlarımızın aylık 150 kilovatsaate kadar olan elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz.

Yaklaşık 2.5 milyonun üstündeki hanede her ay ortalama 80 TL’lik borcunu devlet ödeyecek.

Kredi kartı borçlularına bir imkan sağlıyoruz.

Ziraat Bankası aracılığıyla kredi kartı borcu olanların borçları tek bir banka çatısı altında toplanacak. Ziraat Bankası’ndan alacağı kredisiyle bu borcu kapatacak. Sonra da aylık gelirine uygun şekilde bu borcunu ödeyecek.

2002’de 154 milyon lira olan hazine destekli esnaf kredileri bakiyesi 2018’de 31,1 milyar liraya yükseldi. Esnafa destek 202 kat arttı.

Halkbank 2019’da 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak.

Hayvancılıkta battı diyor ya Bay Kemal bu ay bizi iyi takip et. Ağustos’ta bir çok adımları attık. Ocak’ta ödenecek tarımsal destekleri açıklayacağım.

Fark ödemesi buğday, mısırı, çeltikte 550 milyon TL

Buzağı desteği ödemeleri 525 milyon TL

Çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon TL

Yem bitkileri desteği 268 milyon 600 bin TL

Sertifikalı tohum kullanım desteği 100 milyon TL

Toplamda 2 milyar 35 milyon 300 bin TL

Eski parayla 2 katrilyon… Bay Kemal… Ben bugüne kadar verilenleri zaten söylemiyorum.

Hiçbir zaman ağzı var hakkı konuşmaz, kulağı var duymaz.

Sigorta prim teşviki uygulaması kapsamında 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 3 puan desteği 5 puana çıkartıyoruz

500 altı sigortalı çalıştıran iş yerleri için 5 puan uygulamasını devam ettiriyoruz

Ziraat Bankası dar günlerinde çiftçiye destek olmak için farklı erteleme, yapılandırma alternatiflerini geliştirdi. Çiftçi borçlarına bir yıla kadar vadelendirme imkânı geliyor. Kısa sürede yaklaşık 2 bin üreticimiz başvuruda bulundu.

Suriye meselesinde kritik bir dönemden geçiyoruz.

En başından beri ilkeli bir tutum içindeyiz. Fırat Kalkanı harekâtında hakkında onlarca efsane üretilen DEAŞ’ı etkisiz hale getirerek darmadağın eden Türkiye olmuştur.