ENGELSİZ YAŞAM VAKFI”NDAN MUHTEREM NUR’A JET CEVAP!

ENGELSİZ YAŞAM VAKFI”NDAN MUHTEREM NUR’A JET CEVAP! 12 Ocak 2019 - 13:08 | Güncelleme:

Merhum Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın yılın en iyileri ödül töreninde eşine ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğü satışa çıkardıkları gerekçesiyle Müslüm filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve vakıf hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak o gömlek ve yüzük Muhterem Hanımın iddia ettiği gibi değil filmde kullanılmıştı. Konuyla ilgili Engelsiz Yaşam Vakfı da bir açıklama yaptı.

Muhterem Nur’un açıklamalarının ardından gömleği satın alan Demet Akalın da bir takipçisine konuyla ilgili yorum yaptı.

Demet Akalın’ın ardından Engelsiz Yaşam Vakfı'ndan da bir açıklama geldi.

İşte vakıf tarafından yapılan o açıklama;

“KAMUOYUNA DUYURU

Engelsiz Yaşam Vakfı olarak tüm şehit çocukları yardımlaşma derneği ve engelli bireyler yararına engelsiz sigorta için düzenlediğimiz “9.ENGELSİZ YAŞAM ÖDÜLLERİ” gecesinde Sayın Muhterem Nur’un Avukatı Sayın Bahar Can ile birlikte Adliye çıkışı yaptıkları açıklamalarında iddia ettikleri yüzük ve gömleğin sahte olduklarını belirtmişlerdir.

Yapılana açıklamaya verebileceğim en açık ve net cevaplar;

Yüzük Mina Mücevherat tarafından açık arttırma yapılması için geçen sene olduğu gibi Vakıfa bağışlanmış Gecede yapılana açıklama ve ekranda gösterilen görselde Yüzüğün Mina Mücevherat’a ait olduğu belirtilmiş olup Gecenin 6 Kamerayla çekilmiş olması nedeniyle kayıtlarıda mevcuttur,

Gömlek ise MÜSLÜM filminin yapımcısı Mustafa Uslu tarafından Vakfımıza Filmde Müslüm karekterinde olan Timuçin Esen’in giydiği Gömlek olarak Bağışlanmış ve Açık arttırmada bu şekilde yapılmıştır. Bununda kayıtları mevcuttur. Ayrıca Vakıf Koordinatörümüz Aylin Arasıl Sayın Muhterem Nur’u aramış ve gerçekten Merhumun bir Kıyafetini Açık Arttırma yapalım demiş Muhterem Hanımda tüm eşyalarını Müzeye bağışladığını söylemiştir. Buda istenirse telefon kayıtlarında mevcuttur. Ayrıca Aylin Arasıl’ın açıklamasıda alttaki metindedir.

AYLİN ARASIL AÇIKLAMASI: Engelsiz Yaşam Vakfının süpervizörü olarak her yıl Yılın En İyileri ödül törenimizi organize ederken sektörel ödülllerle ve ödül alacak davetli sanatçılarla ben ilgileniyorum, koordinasyonu yapıyorum. Bu yıl da yine ödül verecek olduğumuz Müslüm filminden dolayı yapımcı Mustafa Uslu ve filminden kadın ve erkek oyunculara ve yönetmenlere ödüllerimiz vardı; bunlarla ilgili görüşmeler sürerken, geliri Şehit Çocukları Derneği yararına kullanılmak üzere bir kaç yıldır gecede yapdığımız açık arttırma için Müslüm Gürses’in bir eşyası veya kıyafeti vakfa bağışlanır mı diye talepde bulunduk, yapım şirketine bizzat gitdim, PR sorumlusu Arzu Mildan’la birlikde Muhterem Nur’u aradık, Muhterem hanım Müslüm beyin tüm eşyalarının müzeye bağışlandığını, dolapda güneş gözlüklerinin olduğunu, istersek verebileceğini söyledi, istemedik, teşekkür etdik; bunun üzerine yapım şirketi film için özel tasarlanmış kostümlerden bir gömlek verdi, açık arttırmada gömleği gecede ödül alan sanatçılarımızdan Demet Akalın filmde kullanılan kostüm olduğunu bilerek satın aldı.

Sonuç olarak kuruluş amacının önünde ENGEL bulunan tüm canlılara yardım etmek olan ve 7 yıldır bu Amaç için çalışan bir vakıf olarak bu açıklama sonrası Merhuma saygımızdan YASAL HAKLARIMIZ GİZLİ KALMAK KAYDIYLA Sayın Muhterem Nur’a karşı dava açmayacağız ama istendiği taktirde Mahkemeye tüm açıklamaları delilleri ile birlikte sunacağız. Saygılarımızla..”