CÜNEYT ARKIN ROL ARKADAŞLARIYLA İKOD’ DA BULUŞTU!

CÜNEYT ARKIN ROL ARKADAŞLARIYLA İKOD’ DA BULUŞTU! 10 Şubat 2019 - 18:16 | Güncelleme:

Yeşilçam’ın Usta oyuncusu Cüneyt Arkın yıllar sonra rol arkadaşlarıyla bir araya geldi. Etkinlikte, araç kovalama sahneleri, efsane oyuncularla yaklaşık yarım asır sonra tekrar canlandırılarak, Arkın’ın filmlerinde kullandığı araçlar sergilendi.

Türk Sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, Yeşilçam’ın ‘Kötü Adam' rolleriyle hafızalarda kalan arkadaşlarıyla yıllar sonra bir araya geldi.

Kovalamaca sahnesiyle alana giriş yapan Yeşilçam oyuncuları yaklaşık yarım asır sonra canlandırdıkları sahneyle izleyenleri adeta eski günlere götürdü.

Programda konuşan Cüneyt Arkın “Rol arkadaşlarım sinemanın adsız kahramanlarıdır bensiz film çekilirdi ama İhsan’sız film çekilmezdi.

Sizlerde iyi ki vardınız yoksa kimlerle kavga edecektim” dedi.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), dört yüz civarında sinema filminde, kimi zaman yakışıklı romantik jön, kimi zaman Kara Murat, kimi zaman Malkoçoğlu gibi rollere bürünen Cüneyt Arkın'ı Yeşilçam’ın kötü adamlarıyla buluşturmak için bir etkinlik düzenledi.

Arkın, 'Onlar olmasaydı bizler de olamazdık' diyerek sevgisini her fırsatta ifade ettiği bir döneme damgasını vuran Hikmet Taşdemirİhsan GedikÇetin BaşaranKadir KökSönmez Yıkılmaz gibi Yeşilçam’ın kötü adamlarıyla yaklaşık yarım asır sonra bir araya geldi.

60’lı yıllarda sahibi olduğu aracı başında poz verdi.
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin izini sürerek bulduğu ve 1977 yılında çekilen ‘İstasyon’ adlı filmde Gırgır Ali rolünde kullandığı otomobil ve asayişi bozan mafya çeteleriyle Komiser Tahsin rolünde mücadele ederken kullandığı polis aracını İstanbul’a getirilerek Arkın’a büyük bir sürpriz yapıldı.

 Ayrıca efsane oyuncunun 60’lı yıllarda ilk maaşıyla aldığı Chevrolet marka arabası da Arkın'la buluşturuldu.

 Betül Arkın’ın ‘beni ilk bu arabayla evimde aldı’ dediği araç başında Usta oyuncu ve eşi hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi.

 Duygulu anların yaşandığı etkinlikte dernek üyeleri tarafından usta oyunculara plaket takdim edildi.

SİZLER OLMASAYDINIZ KİMLERLE KAVGA EDECEKTİM

İKOD tarafından hazırlanan Yeşilçam’a Emek Plaketlerini de oyunculara Cüneyt Arkın takdim etti.

Oyuncular ise, Arkın’ın çok büyük bir oyuncu olduğunu ve emekten yana olduğunu belirterek, kendilerini unutmamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Etkinlikte konuşma yapan Arkın, arkadaşlarım çok vefalıdır, Türk sinemasının emeğini çeken onlardır. Sinemanın adsız kahramanlarıdır bensiz film çekilirdi ama İhsan’sız film çekilmezdi.

 Sizlerde iyi ki vardınız yoksa kimlerle kavga edecektim” dedi.

MALKOÇOĞLU’NU JAMES BOND’A TERCİH ETTİM

Cüneyt Arkın zamanında kendisine James Bond film için kendisine teklif geldiğini ancak kabul etmediğini belirterek , “ James Bond filmi için bana teklif geldi 3 ya da 4.üncü filmi için.

Gittim baktım James BondAmerika’nın bencilliği, sömürüsü, en güçlü benim imajını veriyor.