İŞVERENE MÜJDE! YENİ TEŞVİK KAPIDA!

İŞVERENE MÜJDE! YENİ TEŞVİK KAPIDA! 19 Şubat 2019 - 22:44 | Güncelleme:

Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba teklife eklenmek üzere AK Parti’nin hazırladığı önergeyle işverene yeni teşvik geliyor. İlave istihdamda işverene 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği öngörülüyor. Bu tutar işsizlik fonundan karşılanacak.

MADDE:  - 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun geçici 19'uncu maddesine son fıkradan önce gelmek üzere aşağıdaki fikra eklenmiştir.

"1/2/2019 ila 30/4/2019 tarihleri arasında işyerlerinde 2018 yılı Ocak ila Aralı ayları/döneminde aylık prim ve hizmet belgesi veya muhtasar ve prim hizmet beyannamesi ile 4'üncü maddenin birinci fikrasının (a) bendi kapsamında uzun vadeli sigorta kollarından en az sigortalı bildirimi yapılan aydaki/dönemdeki sigortalı sayısına ilave olarak işe alınanların, iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenlerle feshedilmesi hariç olmak üzere, işe alındıkları tarihten itibaren dokuz aylık sürede iş sözleşmesi feshedilmeksizin çalıştırılmaları halinde bu maddede belirtilen prim desteği ile birlikte işe alındıkları ay dahil üç aylık süre için prim ödeme gün sayısının 67,36 Türk Lirası ile çarpımı sonucu bulunacak tutar Fondan karşılanmak üze işverene destek olarak ayrıca sağlanır. Bu fıkra kapsamında işverene sağlanan ücret desteği işverenin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçlarına mahsup edilir, ancak işverene ödenmez.'

GEREKÇE

İşgücü maliyetlerinin azaltılması ve istihdamın artırılması amacıyla 2018 yılı içinde işyerinden bildirilen en düşük sigortalı sayısına ilave olarak 1/2/2019 ila 30/4/2019 tariheri arasında işe alınan sigortalılar için 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlan amaçlanmıştır.