“AŞK-I MEMNU”  DAVASINDA  FLAŞ KARAR!

“AŞK-I MEMNU” DAVASINDA FLAŞ KARAR! 22 Mart 2019 - 09:08 | Güncelleme:

“Aşk-ı Memnu” davasında flaş karar. “Aşk-ı Memnu” dizisiyle ilgili son gelişme Romanya’dan geldi.

2008 yılında Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından senaryolaştırılan “Aşk-ı Memnu”, Türkiye’deki başarısının yanı sıra yurtdışında da birçok ülkede yayınlanmış ve övgüyle karşılanmıştı.

Romanya’nın önde gelen medya gruplarından Antena Group’a bağlı Antena1 kanalı, 2017 yılında “Fructul Oprit” ismiyle yayına aldığı dizinin ilk sezonunda Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından serbest uyarlama yapıldığı açıklamasını yapmıştı.

Ancak günümüze ilk defa Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından uyarlanan, senaristler tarafından kitapta yer almayan pek çok karakter ve hikâyenin de eklendiği “Aşk-ı Memnu” senaryosunun “Fructus Oprit”in ilk sezonunda birebir kopyalandığı yazarlar tarafından tespit edildi.

Senaryosu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu’na ait olan dizinin izin alınmadan kopyalanmış ve fikri hakların ihlal edilmiş olması üzerine senaryo yazarları, 30 Ocak’ta kanaldan şikâyetçi olarak dava başvurusunda bulundu.

Dava başvurusu sonrasında hikâyesi alelacele değiştirilen ve ön mahkeme tarafından tedbir olarak yayını durdurma kararı alınan dizinin akıbeti 27 Mart’ta görülecek davayla netleşecek.