LÜKS REZİDANSTA  İNANILMAZ GÖRÜNTÜ!

LÜKS REZİDANSTA İNANILMAZ GÖRÜNTÜ! 22 Mart 2019 - 17:50 | Güncelleme:

İstanbul'da yasadışı yollardan yurda sokulan 5 bini akıllı, 46 bin 454 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Piyasa değeri 10 milyon lira tutarındaki telefonların özel cihazlarla 'IMEI' numaraları değiştirildiği, telefonların üzerine Türkiye'de üretilmemesine rağmen 'TM' barkodu yapıştırıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yurda kaçak yollardan sokulan çok sayıda cep telefonu bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekipler Bağcılar ve Küçükçekmece'de bulunan 2 telefon satış mağazasında Çin'den getirilen kaçak telefonların satıldığını tespit etti. Polisler 2 mağazayı da takibe aldı.

Bu mağazalarda satışa sunulan kaçak telefonların Zeytinburnu'nda lüks bir rezidansta depolanıp siparişle elden çıkarıldığı tespit edildi.

2'i iş yeri, birisi depo olmak üzere 3 adrese eş zamanlı baskınlar yapan ekipler, çeşitli marka ve modellerde 10 milyon lira tutarında 46 bin 454 adet kaçak telefonu ile 14 bin 220 adet cep telefonu bataryası, IMEI klonlama cihazları, barkot etiketleri, 20 bine yakın telefon parçası, 1 dizüstü bilgisayar ve 2 adet ara bağlantı kablosu ele geçirildi. Cep telefonlarının IMEI numaralarının değiştirildikten sonra üzerine TM barkodu yapıştırıldığı anlaşıldı.

VATANDAŞIN DİKKATİ ŞEBEKENİN SONUNU GETİRDİ

Operasyonun bir vatandaşın satın aldığı telefonun üzerinde gördüğü TM barkodunun farkına varıp yaptığı suç duyurusuyla başlatıldığı ortaya çıktı.

Bilgi Teknolojileri Kurumu sistemine kaydedilemeyeceği için 3 ay sonra bloke olacak kaçak cep telefonlarının IMEI numaralarının, özel yazılım cihazlarıyla değiştirildiği ve kullanımda olan yasal telefonların IMEI bilgilerinin söz konusu kaçak telefonlara kopyalandığı belirtildi.

Şebekenin gözaltına alınan 3 üyesi hakkında “5607” sayılı 'Kaçakçılık Kanununa Muhalefet' suçundan işlem yapılıp ağır para cezası verilirken, ele geçen 10 milyon lira tutarındaki telefonlar hazineye devredilmek üzere gümrüğe teslim edildi.