İSTANBUL’A GELENİN  GÖZÜ BURADA OLACAK!

İSTANBUL’A GELENİN GÖZÜ BURADA OLACAK! 29 Mart 2019 - 19:10 | Güncelleme:

İstanbul Havalimanı’nın tüm reklam ünitelerinin faaliyetlerini üstlenen firma belli oldu. Square Group şirketi Media Port 20 milyon dolarlık bir yatırımla İstanbul Havalimanı’nın tüm reklam alanlarının tek satış yetkilisi oldu.

Yeni yatırım, Square Group Eş Başkanı İrfan Karakaş ve Square Group Eş Başkanı Aslan Emre’nin ev sahipliğinde düzenlenen özel tanıtım gecesi ile duyuruldu.

Square Group Eş Başkanı İrfan Karakaş tanıtımda yaptığı konuşmada; Media Port olarak İstanbul Havalimanı’na yaptıkları 20 milyon dolarlık yatırımla bugüne kadar Türkiye’de yapılan en büyük reklam alanı yatırımını hayata geçirdiklerini söyledi.

UçanKuş TV’ye de açıklamalar yapan Karakaş, “6 Nisan’da İstanbul Havalimanı’na geçiliyor. Biz de Media Port olarak 41 bin metrekarelik reklam alanına hem dijital hem de statik olarak ürünlerimizi konumlandırdık” dedi.

Yurt dışından da oldukça talep gördüklerini belirten İrfan Karakaş, “Tahminen 10 milyon dolarlık bir yurt dışı satışı yaptık. Toplam yatırımımız da 20 bin dolar civarında. Açık havada bu zamana kadarki en büyük yatırımı biz yaptık” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİLERİN YÜZDE 80'İ REKLAM ÜNİTELERİNİ FARK EDİYOR

Araştırmalara göre; havalimanı yolcularının yüzde 54’ü, havalimanında reklam verenlerin, yüksek kaliteli markalar olduğunu düşünüyor.

Yolcuların yüzde 68’i şirket karar vericilerinden oluşuyor. Havalimanı yolcu ve ziyaretçilerinin yüzde 80’i reklamları fark ettiğini belirtiyor.

Havalimanında ortalama geçirilen süre 3 saat. Yolcu ve ziyaretçilerin yüzde 42’si ise havalimanında bir reklam gördükten sonra aksiyona geçtiğini söylüyor