KALP HASTALARINA MÜJDE!

KALP HASTALARINA MÜJDE! 15 Nisan 2019 - 19:40 | Güncelleme:

Açık operasyonların tarihe gömülmesini sağlayacak olan robotik ve kapalı cerrahi geliyor.

Kalp ameliyatlarında olası komplikasyonları en aza indiren, iyileşme süresini kısaltan ve hassas müdahalelere imkan tanıyan robotik ve kapalı cerrahinin 10 yıl içinde açık operasyonların yerini alması öngörülüyor.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Durdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya genelinde ölüm nedenleri içinde kalp ve damar hastalıklarının ilk sırada yer aldığını hatırlattı.

Endüstrileşmiş ülkelerde gelecek 50 yıl içinde kalp ve damar hastalıklarından etkilenen nüfus sayısının iki katına çıkmasının öngörüldüğünü ifade eden Durdu, kalp sağlığının korunmasından medikal ve cerrahi tedavi seçeneklerine kadar birçok alanda araştırma yapıldığını belirtti.

Durdu, "Amerikan Kalp Cemiyeti'nin 2017-2018 Yıllık Raporu'na göre, 2017 yılı içerisinde önde gelen Amerikan üniversitelerindeki araştırma gruplarına sadece kalp ve damar hastalıkları bilimsel araştırmaları için aktarılan miktar 16,25 milyar doları buldu. Ayrıca 3 yeni kalp hastalıkları odaklı araştırma merkezi kuruldu" bilgisini verdi.