METEOROLOJİ UYARDI: KIŞ GERİ DÖNÜYOR!

METEOROLOJİ UYARDI: KIŞ GERİ DÖNÜYOR! 17 Nisan 2019 - 19:19 | Güncelleme:

Meteoroloji'den yapılan açıklamada bugünden itibaren yurdun büyük bir bölümünde hava sıcaklıklarının 8 dereceye kadar düşeceği, vatandaşların ise dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre, bugünden başlamak üzere yurdun büyük bir bölümünde hava sıcaklıklarının 8 dereceye kadar düşmesi tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen serin havayla birlikte hava sıcaklıklarının; kuzeybatı kesimlerden başlayarak, ülkemizin büyük bir bölümünde hissedilir derecede (4-8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Hafta boyunca mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (sağlık sorunları, iç ve yüksek kesimlerde yer yer zirai don olayı, yüksek kesimlerde görülebilecek kar yağışları) dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

SAĞANAK VE SEL UYARISI

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Hatay, Rize, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman ve Siirt çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, kar erimeleri, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.