MEB, ÇOCUKLARA MÜJDEYİ VERDİ

MEB, ÇOCUKLARA MÜJDEYİ VERDİ 18 Nisan 2019 - 10:08 | Güncelleme:

Milli Eğitim’den sorumlu Bakan Selçuk, okul tatillerinin takvimlerinde düzenlemeye gidileceğini ve yeni küçük tatiller ekleneceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin canlı yayın konuğu oldu. Gündemin en dikkat çeken konusu okul tatillerinde değişiklik yapılması da konuşulan konular arasındaydı.

“Okulların tatil programlarında değişiklik olacak mı?” şeklindeki soruya yanıt veren Selçuk, kısa zamanda planın açıklanacağını söylerken “Bölgelere göre farklı tatil programları olacak mı?” şeklindeki soruya ise şu anki mevzuatla da bunun mümkün olduğunu söyledi.

Doğudaki birçok ilde ağır kış koşullarını anımsatan Selçuk, tek tip anlayışımızdan kaynaklanan bu duruma karşı bölgesel tedbirlerin mecburiyetini dile getirdi.

“ KÜÇÜK TATİLLER GELİYOR”

Konunun valilerin denetiminde olduğunu belirten Bakan Selçuk, konuyla ilgili detaylı açıklamayı yakında yapacaklarını vurguladı. Selçuk ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kurumlarla görüştüklerini aktardı.

Selçuk, tatillerin düzenlenmesinin yanında araya küçük tatillerin de konacağının müjdesini verdi.

Bakan Selçuk, Türkiye’nin 200-220 günlük tatillere henüz hazır olmadığının altını çizerek, şimdiki mevcut programda iyileştirmeye gittiklerini ifade etti.

Selçuk konuyla ilgili ayrıca şöyle konuştu: “Şu anda biz mevcudu ne kadar iyi yapabilirizin peşinde olmalıyız ve bu amaçla da bölgelere göre tatil olabilir, bunun önü açılabilir. Konuyla ilgili takvimi ilan ettiğimizde aslında sayın valilerin zaten yetkisinde olan bazı hususların çok daha işlevsel bir biçimde bölgesel olarak yapılması söz konusu olacak.”