ÜNLÜLERİN, WHATSAPP  ÜZERİNDEN SAHTE TIK  SAVAŞI!

ÜNLÜLERİN, WHATSAPP ÜZERİNDEN SAHTE TIK SAVAŞI! 19 Nisan 2019 - 08:34 | Güncelleme:

Ortalık fena karışacak! Ünlü isimler, WhatsApp grubunda ‘sahte tık satın alanlara’ savaş açtı.

Müzik dünyasının ünlü isimleri Youtube’da kliplerinin yüksek izlenme oranına sahip olduğunu göstermek için sahte tık satın alanlara karşı ayaklandı.

Tıklanma rakamları şişirilerek dünya starlarını da geçen bir rakama sahip olan ünlüler için WhatsApp’ta grup kuruldu. Işın Karaca’nın öncülük ettiği grupta aralarında Onur Mete ve aranjör Selim Çaldıran gibi müzik adamlarının da bulunduğu birçok isim yer alıyor.

Akşam’ın haberine göre; Amaçları emek hırsızlarını deşifre etmek olan ekip, bu yolla seslerini duyurup yargıya başvurmayı hedefliyor.

GRUBUN KURUCUSU IŞIN KARACA

Mete, sözlerine şöyle devam etti: Grubu sevgili Işın Karaca kurdu. Kimse davet edilmedi, herkes direkt eklendi gruba. Emel Müftüoğlu, Selim Çaldıran grupta olan isimlerden bazıları. Bunların dışında birçok besteci, sanatçı ve hukuk danışmanı var. Gruptan ayrılan isimler de oldu.

SAHTEKÂRLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Sahte tık satın alan ünlülerin yaptıkları emek hırsızlığının önüne geçmek için WhatsApp grubu kurulduğunu söyleyen Onur Mete, şunları söyledi: Bu grupta fikri haklar ve arabuluculuk sanatı adı altında bir etkinliğe topluca katılmaktan bahsediliyor. Hukuki süreç başlamadan önce herkesin fikrini almak istiyorlar. Sahtekârlığın önüne geçmek için güçlü bir başlangıç yaratılacak. Eğer hırsızlık söz konusuysa ve müzikten çalındığı netse her zaman karşısında duracak biriyim.