METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ  YAĞIŞ UYARISI!

METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI! 18 Mayıs 2019 - 08:11 | Güncelleme:

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji’den son dakika açıklaması!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara (Çanakkale hariç), İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Sivas, Tunceli, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Zonguldak ve Bartın ile Sinop, Ordu ve Samsun illerinin iç kesimleri), Marmara’nın doğusu (Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Bursa’nın güney ve doğusu), Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Çankırı ve Eskişehir ile kuzey ve batı ilçeleri başta olmak üzere Ankara’da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Marmara ise; Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale hariç bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bölgenin doğu kesimlerinde (Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Bursa’nın güney ve doğusu) yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi tahmin ediliyor.