BABASI GÖRÜNCE YERE YIĞILIP KALDI

BABASI GÖRÜNCE YERE YIĞILIP KALDI 18 Mayıs 2019 - 15:39 | Güncelleme:

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde kaybolan 3 yaşındaki Nurcan Sade’nin eteğinin JAK ekibi tarafından bulunmasının ardından yaşananların yer aldığı drone görüntüleri ortaya çıktı. Drone ile kaydedilen görüntülerde JAK timler buldukları eteği baba Hayrettin Sade’ye gösteriyor. Acılı baba kızının eteğine sarılıp gözyaşı döküyor

Sarıkamış’a 79 kilometre uzaklıktaki Ortakale Köyü’nde yaşayan Yadigar- Hayrettin Sade çiftinin çocukları Nurcan (3), 12 Mayıs Pazar günü saat 12.00 sıralarında evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynarken kayboldu. Bir süre kızlarını arayan aile, bulamayınca jandarmaya haber verdi.

Köyde, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi, Artvin İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı dalgıçlar, Ulusal Medikal Kurtarma ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri ve korucular, arama çalışmalarına başladı. İz takip köpeği 'Atak'ın da kullanıldığı arama çalışmalarının 3'üncü gününde Nurcan'ın eteği, köye 4 kilometre uzaklıkta dere kenarında bulundu.

Bunun üzerine çalışmalar küçük kızın suya düşme ihtimaline karşın, Nurcan'ın eteğinin bulunduğu derede yoğunlaştırıldı. Ekipler, babanın isteği üzerine ikinci kez eteğin bulunduğu bölgede arama yapmasına rağmen Nurcan'a ulaşamadı.

DRONE GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Nurcan Sade'nin eteğinin bulunmasının hemen ardından 'Drone' ile kaydedilen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, dere kenarında JAK timleri tarafından bulunan etek, baba Hayrettin Sade'ye gösteriliyor. Kızının eteğine sarılan baba Hayrettin Sade yere yığılarak, gözyaşı döküyor. AFAD ve JAK ekipleri daha sonra baba Sade'ye eteğinin bulunduğu alanı gösteriyor.

AYAKKABISININ TEKİ BULUNDU

Nurcan'ı arama çalışmalarının 6'ıncı gününde ise JAK timleri, Kazıkkaya ve Güllüce Köyleri arasındaki bölgede küçük kızın ayakkabısının tekini buldu. Ekipler çalışmalarını hava kararıncaya kadar sürdürdü. Kurbağa adamlar da evin önünden başlayarak, dere içerisinde yaklaşık 10 kilometrelik alanda detaylı arama yaptı.

Çalışmalara bu sabah devam eden dalgıç polisler, JAK ve AFAD ekipleri, Nurcan’ın ayakkabısının bulunduğu alan olan Kazıkkaya ve Güllüce aramak için üçe ayrıldı. JAK dere kenarında, dalgıçlar ise su içerisinde Nurcan Sade'den bir iz arıyor. Karada ve su içerisinde süren çalışmaların 7'nci gününde küçük kıza henüz rastlanmadı.