KOCASINA SORDUĞU SORU HERŞEYİ  BİTİRDİ

KOCASINA SORDUĞU SORU HERŞEYİ BİTİRDİ 23 Mayıs 2019 - 18:40 | Güncelleme:

Karısına “Köpeklerin mi yoksa ben mi?” diye soran adam aldığı cevapla şoke oldu! Hayatının aşkı ile evlenen bir kadın düşünün! Bu kadın, aynı zamanda tüm hayatını yardıma muhtaç köpeklerin bakımına ve korunmasına adamış bir insan. Kocası bir gün çıkıp ''Köpeklerin mi yoksa ben mi?'' diye bir soru soruyor ve bütün film o anda kopuyor. İşte Liz ve kocasının inanılmaz hikayesi!

Liz, hayatımın aşkı dediği erkekle evlendi. Liz Haslam, Mike ile henüz 16 yaşındayken tanışmış. Liseyi bitirmesinin ardından da sevdiği adamla evlenmiş. Evlenmelerinin ardından ailesinin yanından ayrılan Liz, İngiltere kırsalında bulunan Barnham, Suffolk’ta iki odalı, bahçeli bir kasaba evine taşınmış. Ollie isminde bir çocukları olan çiftin evlilikleri 25 yılın ardından birtakım sorunlarla karşılaşmış.

YA KÖPEKLERİN YA BEN!

Günün birinde, Mike artık sabrının sonuna geldiğini düşünerek, sonuçlarına aldırmadan karısı Liz ile konuşmaya karar vermiş. Liz, “Mike karşıma geçerek ya köpeklerin ya ben tercihini yap” dedi. Bu zamana kadar onun ağzından buna benzer bir sözü hiç duymamıştım. 

Peki Mike’ın bunun söylemesinin ardında yatan sebep ne? Bahçeli bir eve taşınmalarının ardından Liz, hep aklında olan gönüllü bir iş için yeterli alanının olduğunun farkına varıyor. Yardıma ihtiyacı olan terrier cinsi köpeklere yardım eden bir vakıf: “Beds for Bullies” Ancak Liz’in eşi Mike, tıbbi ve davranış sorunları olduğu için sahiplendirilemeyen köpeklerin etraflarını sarmasından hiç de memnun olmuyor.

Liz’in köpeklere karşı bu aşırı düşkünlüğü Mike’ın kabul edebileceği bir noktanın ötesine geçiyor. Oysaki diyor Liz, benim köpeklere karşı ne kadar duyarlı olduğumu, onları ne kadar çok sevdiğimi çok iyi bilmesi gerekiyor. 25 yıllık beraberliğin ardından benim onlardan vazgeçmemin mümkün olmadığını anlamış olması gerekirdi diye ekliyor. Evlendiğimiz zaman benim nasıl biri olduğumu çok iyi biliyordu, bu durum beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan bir şey değil.

Liz’in öncelikleri arasında ilk iki sırada köpeklerin ihtiyaçları ve istekleri vardı, Mike ancak 3’üncü sırada kendine yer bulabiliyordu. Liz, “Köpeklere olan tutkum Mike’a çok fazla geldi.” 30 köpeğin ihtiyaçlarıyla ilgilenmek, tıbbi bakımlarını yapmak Liz’in neredeyse tüm vaktini alıyor, öyle ki değil Mike’a, kendisine bile ayıracak vakit bulamıyor. Liz köpekleriyle ilgilenmek, onların bakımlarını yapmak ve onları yürüyüşe çıkarmak için günde 18 saatini harcıyor. Ayrıca onların ilaçları ve tedavileri için her ay yüzlerce dolar masraf ediyor.