INSTAGRAM'DA ŞİFRE ŞOKU!

INSTAGRAM'DA ŞİFRE ŞOKU! 27 Mayıs 2019 - 15:02 | Güncelleme:

Facebook, sahibi olduğu Instagram uygulamasına ait milyonlarca kullanıcının parola bilgilerinin şifrelenmeden saklandığını ve bu bilgilerin şirket çalışanlarının erişimine açık olduğunu tespit ettiklerini duyurdu.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, sahibi olduğu Instagram uygulamasına ait milyonlarca kullanıcının parola bilgilerinin şifrelenmeden saklandığını ve bu bilgilerin şirket çalışanlarının erişimine açık olduğunu tespit ettiklerini duyurdu.

Teknoloji haberleri sitesi The Verge'de yer alan habere göre, Instagram kullanıcılarının şifrelenerek saklanması gereken parola bilgileri, şirket tarafından düz metin olarak ve 20 binden fazla çalışanın erişimine açık bir şekilde depolandı.

Öte yandan Instagram hesaplarıyla ilgili güvenlik açığı geçen ay gündeme gelmiş, Facebook bu durumu kabul ederek, şirket personeli tarafından parola bilgisine ulaşılabilen hesap sayısının on binlerle sınırlı olduğunu açıklamıştı.

Facebook'tan yapılan son açıklamada, milyonlarca Instagram kullanıcısının bu güvenlik açığından etkilendiğinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yüz milyonlarca Facebook kullanıcısının parola bilgilerinin de şifrelenmeden saklandığına yer verildi.

Uzmanlar kullanıcılara hesap güvenliği için parolalarını yenilemelerini tavsiye ediyor.

Instagram o uygulamanın fişini çekiyor

Instagram, bir süre önce ayrıca yayınladığı mesajlaşma uygulaması Direct'i kapatma kararı aldı.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan Instagram, bir süre önce ayrıca yayınladığı mesajlaşma uygulaması Direct'i kapatma kararı aldı.

Instagram, Direct'in kullanımını artırmak için ayrıca yayınladığı Direct uygulamasını indirmeye sunmuş ve kullanıcı sayısında büyük artış yaşanmıştı.

Ancak Instagram, bugün kullanıcılarına gönderdiği bir mesajla Direct uygulamasını kapatacağını duyurdu.

Bunun yerine kullanıcılar artık doğrudan Instagram'ın içinden mesajlaşmaya devam edecek.

Daha önce de Facebook'un içinde bulunan Messenger özelliği ayrı bir uygulama olarak sunulmuş ve milyonlarca kullanıcı bu uygulamayı indirmek zorunda bırakılmıştı.