SKANDAL GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN 10 YILLIK SKANDALI ORTAYA ÇIKTI!

SKANDAL GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN 10 YILLIK SKANDALI ORTAYA ÇIKTI! 10 Haziran 2019 - 13:44 | Güncelleme:

Emre Belözoğlu, muhabirlere açıklama yaparken bir İzlandalı, futbolcuya tuvalet fırçası uzattı.

Konya'dan özel uçakla İzlanda'nın Keflavik Havalimanı'na giden Türkiye A Milli Futbol Takımı kafilesi, ülkeye girişleri sırasında yaklaşık 3 saat pasaport kontrolünde bekletildi. İzlandalı bir taraftar, futbolcu Emre Belözoğlu'na tuvalet fırçası uzattı. Yaşananlar 10 yıllık başka bir skandalı ortaya çıkardı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu dördüncü maçında salı günü deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak. Mücadele öncesi dün öğle saatlerinde Konya'dan İzlanda'ya hareket eden futbolcular, uzun bir yolculuğun ardından Keflavik Havalimanı'na indi.

Ancak burada İzlandalı yetkililer, Türk kafileyi prosedürleri bahane göstererek havaalanında saatlerce bekletti. Bu sırada Emre Belözoğlu, muhabirlere açıklama yaparken bir İzlandalı, futbolcuya tuvalet fırçası uzattı.

Sözcü'nün haberine göre Belözoğlu'na uzatılan fırçası, 10 yıllık başka bir skandalı daha gün yüzüne çıktı.

2009 yılında ABD'nin büyük ev eşyası üreticilerinden Amerikan Nevell–Rubbermaid şirketi tarafından üretilen tuvalet fırçalarının ABD'de 'Turk's Head (Türk kafası)' etiketiyle satıldığı ortaya çıkmıştı.

TÜRKLERİN UYARILARI SONUCU PİYASADAN KALDIRILMIŞTI

ABD'de temizlik firmasında görevli bir Türk'ün uyarısı sonucu fark edilen skandalın durdurulması için Türk-Amerikan Hukuki Savunma Fonu (TALDF) şirket yönetimi nezdinde girişimde bulunmuş ve 2008'de 90 ülkede 6.5 milyar dolarlık ev eşyası satışı gerçekleştiren Rubbermaid yönetimi yaptığı inceleme sonucunda, "Bu etiketleme bize ait değil. Ama biz tüm pazarlama ekiplerimizi ve satış yaptığımız süpermarketleri bu tün tanımlamanın kullanılmaması konusunda eğiteceğiz" sözü verilmişti.

Newell-Rubbermaid tarafından üretilen ve 'Turk's Head (Türk kafası)' ismiyle satılan tuvalet fırçaları ABD'deki Türklerin uyarıları sonucu piyasadan kaldılmıştı.

Şirkette çalışan bir Türk'ün uyarısı sonucu fark edilen skandal ABD'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Türk-Amerikan Koalisyonu avukatları Bruce Fein ve David Saltzman'ın çabalarıyla önlenmiş ve Rubbermaid'ten 'Türk Kafası' isminin üründen çıkarılması, ürünün piyasadan çekilmesi ve gelecekte bu ismin kullanılmaması sağlanmıştı.

Rubbermaid'in Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı John Stipancich ise TALDF'a ürünü piyasadan çektiklerini belirttiği cevabında, pazarlamacılar ve toptancılara ciddi uyarılarda bulunacağı konusunda söz vermişti.

Yaşanan gelişmelerin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen halen alışveriş sitelerinde 'Turks Head Toilet Bowl Brush' adıyla fırça satışı bulunuyor.