UÇANKUŞ DÜN YAZDI BUGÜN HERKES!!! BİNALİ YILDIRIM NE YAPACAK?

UÇANKUŞ DÜN YAZDI BUGÜN HERKES!!! BİNALİ YILDIRIM NE YAPACAK? 25 Haziran 2019 - 11:44 | Güncelleme:

UçanKuş’un, dün büyük ses getiren siyasi-yorum yazısında söylenildiği gibi Binali Yıldırım’ın siyasi hayatının bitmediğini, tam tersi çok önemli bir göreve getirileceği iddia edilmişti. Ve bugün herkes bunu yazıyor!..

UçanKuş markası 2001’den beri var. Yani 18 yıllık bir marka…

Ancak UçanKuş Medya’yı herkes “kendine göre” görür…

Biz bir kez daha açalım…

5 yıldır ulusal bir şekilde yayın yapan, hatta Amerika’da bile uyduya çıkan UçanKuş TV, bir sosyal yaşam kanalıdır. Ve içinde, siyasetten spora, magazinden, üniversite programına kadar toplumu “gerçekten” ilgilendiren konulara yer veren bir mecradır.

UçanKuş’un digital tarafı ise biraz daha farklıdır. İnternet sitesinde her türlü habere yer verilir.

Haftalık görüntülenme sayısı 46 milyonlarda olan UçanKuş’un instagram sayfası ise daha çok magazin ağırlıklıdır. Ama onun içine de her konu ara ara yerleştirilir. Facebook’u, Twitter’ı yine bu anlayış içinde hep farklı farklı, kitlesine göre analiz edilip, oradaki beklentiyi karşılar.

UçanKuş Medya’da aslında TV-internet-sosyal medya ayrımı yapılmaz. Şu andaki anlayışın bir adım önünde koşar. UçanKuş için TV ve Digital “bir”dir ve hiçbir yerde olmadığı kadar “birlikte-iç içe” kullanılır.

Her haberde iddialıdır. Çünkü çok büyük bir zenginliği vardır:

Özgürdür, hürdür, inandığı her haberi yapar, hatta inandığı konularda açık açık taraf da olur, kimseden çekinmez, bildiğini okur.

Ama özgürlük “pahalı” bir olgudur. Çünkü kimseden menfaat sağlamamak; kendi dünyasında dişini tırnağa takıp çalışmayı gerektir.

Grubumuzun başında Anılcan Tanrıyar vardır. Genç bir Genel müdürdür. Ama en büyük desteği babası Can Tanrıyar’dan alır. O destek de öncelikle, “pahalı” dediğimiz “özgürlük”le ilgilidir. Babası, “Kimseye muhtaç olma, kimseye bağlı kalma, her ay açığınız ne varsa, ben kapatırım” der ve işte özlenen çalışma ortamı kurulur.

Kendisi ise aslında buradaki en iyi muhabirlerden biridir. Artık pek magazinle ilgilenmez ama özellikle spor ve siyasi haberlerde herkesten önce en doğru haberleri bizlere taşıyan, gerçekten de en iyi muhabirimizdir. Çünkü o patronluğu sevmez ama kendisini bugünlere getiren muhabirliğe ise bayılır.

O yüzden örneğin kabine belli olduğunda ilk UçanKuş’tan okursunuz. O meşhur FuatAvni hesabının “aslını” ilk UçanKuş ortaya çıkarır. Dün de yazdığımız gibi televizyonlarda bir sürü yorumcunun söylediği “Binali Yıldırım’ın böylece siyasi hayatı bitti, ağlayarak gitti” gibi kasıtlı haberlerin aksine “doğruyu” öğrenir ve herkesten önce yazar. Dün de, Binali Yıldırım’ın tam tersi acilen ülkeyi yönetmekle ilgili çok önemli göreve getirileceğini, çünkü esasında seçimi kaybedenin Binali Yıldırım değil AK Parti içinde “başkaları” olduğunu UçanKuş dün yazar, bugün herkes!..

(Ve bu arada bugün Binali Yıldırım acilen Ankara’ya davet edildi. Ne kadar haklı olduğumuz da bugün ortaya çıkarsa, lütfen şaşırmayın)

Ancak bizden bu haberleri alanlar pek UçanKuş’un adını vermek istemez. Çünkü haberci olarak bunu pek kendilerine yediremezler. Israrla UçanKuş’u sadece magazin görme arzusu vardır!.. Bunu da kınamıyoruz. Çünkü UçanKuş, spor ve siyaset dışında magazin haberlerinde o kadar öndedir ki, bu durum otomatikman magazinin olgusunun ağır basmasına sebep olur. Ayrıca bu 18 yılda vardığımız noktada, kullandıkları haberlerde bazıları gibi “Neden ismimizi vermediler” diye de ne isyan, ne laf ederiz, biz… Çünkü oraları aşmışızdır. Üstte rakamsal bir örnekte verdiğimiz gibi UçanKuş TV’nin sadece instagram hesabı haftada 46 milyon görüntüleme yapmayı başarırken, böyle bir hayıflanmaya girmemizin anlamı yoktur. Çünkü artık toplum neyin, nereden olduğunu bilir, Türkiye çok değişmiştir, halkı eskisi gibi cahil gören yanılır.

Bu arada Can Tanrıyar’ın da hakkını yemeyelim!.. Evet, UçanKuş Medya 18 yıldır bilinen bir mecradır ancak Can Tanrıyar genç görüntüsü, genç yaşamı yanı sıra tahmin edilemeyecek kadar eski bir gazetecidir. 1975 yılında Milliyet’te başlayan yolcuğuyla hesap edersek şu anda mesleğinde 44. yılını tamamlamaktadır. Bu kadar zaman önemli mevkilerde kalmak pek kimseye nasip olmamıştır. Piyasa kimleri yemiştir kimleri!.. Ama o ödün vermeyen, kimseye borçlu kalmayan tavrıyla şu anda belki de en eski, en tecrübeli gazetecidir.

Örneğin kendisi çok iyi bir Fenerbahçeli’dir. Herkes bilir adını da Can Bartu’dan almıştır. Ve ne ilginçtir ki yıllarca onunla da çalışma imkanı bulmuştur. Ama bazıları gibi ne Aziz Yıldırım’cı, ne Ali Koç’cu olur. O sadece Fenerbahçeli’dir. O yüzden Fenerbahçe ile ilgili haberleri de tarafsız olarak burada okuyabilirsiniz. Çünkü Ali Koç Fenerbahçe’yi küme düşme hatlarına düşürüyorsa, burada asla Koç Grubu’ymuş v.s miş bakılmaz, gerçek neyse o yazılır. Fenerbahçe’ye vurulmaz ama Fenerbahçe’yi kötü yönetenlerin de kim olduğuna, kimliğine, önemli bir grubun başında olup olmadığına bakılmaz. Burada bu yüzden hepimizin yazarken özgürlüğü vardır. Aynı imkan, burada çalışan Galatasaraylı, Beşiktaşlı, Trabzonspor’lu arkadaşların kalemine de verilir.

Hep açık, dürüst yazdık, bunu da yazalım:

Her konuda özgürlüğe aşık olan Can Tanrıyar, Fenerbahçe konusunda feci hassasdır. Eee, bu kadar hata kadı kızında da olur!.. 

Bu arada geldiği noktada ise bizim en çok ilgimizi çeken duruşu, deli gibi çalışıp, elinden bir saniye bile telefon düşmezken “ölü taklidi yapması” ve hiç ortalara çıkmaması, kendisini asla göstermemesi, hatta en yakın dostlarının bile verdiği davetlere, galalara bile katılmaması, kendisini herkesten uzak tutmasıdır. Belki de kendini aşmıştır!..

Bu vesileyle… Son günlerde inandırıcı olamayan bazı kişilerin sosyal medya ve Whatsapp’la dağıtmaya çalıştığı bazı haberlere UçanKuş TV’yi karıştırmasının nedeni de tamamen UçanKuş’un bu “güvenilirliğini” kendilerine tahvil etmek içindir. Cevap bile verilmez, anında savcılığa, polise başvurulur, gerçeğin ortaya çıkması için yardımcı olunur.

Ancaaaak… Bu şekilde bel altı konulara bulaşanlar dileriz ki perde arkasından bunu yapmak yerine güçleri yetiyorsa çıkıp açık açık UçanKuş’un adını alsınlar bakalım ağızlarına!.. O zaman onlara bel altı vurmak nasıl olurmuş, gösterilir!.. Sokağa çıkamazlar. Ama UçanKuş yel değirmenleriyle mücadele etmez, gerçeği sever, gerçek insanları muhatap alır. Bundan da ayrıca keyif alır. Kavgayı sevmez ama kavga etmek isteyenle alasını yapar. Bu da böyle biline…

(Yorum yapmak isteyenler ucankusmedya instagram hesabımızın altına düşüncelerini yazabilirler.)

DÜNKÜ YAZIMIZI KAÇIRANLAR İÇİN LİNK