EMEKLİYE 3’LÜ KAZANÇ!

EMEKLİYE 3’LÜ KAZANÇ! 20 Temmuz 2019 - 10:58 | Güncelleme:

Emekliler için bu yaz kazançlı geçiyor. Ramazan Bayramı öncesinde tüm emekliler biner lira ikramiyeyi cebine koydu. Bu ay da maaşlar artıyor, ancak kazanımlar bununla sınırlı kalmayacak.

Bu ay tüm emeklilerin maaşı ve ek ödeme tutarları arttı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 5.01 oldu. Memur emeklilerine ise yüzde 6.02 artış yansıtıldı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 56,38 ile 280,87 lira arasındaki zamlı ödemelerini almaya başladı.

Ağustos'ta tüm emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi ödenecek. Bu yıl Kurban Bayramı 11-14 Ağustos'ta kutlanacak. Buna göre; ikramiyenin de 5-9 Ağustos arasında ödenmesi bekleniyor.

Kesin tarihi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyuracak. Bu ikramiyeden, ödeme tarihine kadar emekli aylığı bağlananlar da yararlanacak.

Emeklilere, promosyon fırsatı da bankaların yarışıyla büyüdü. 3 yıllık dönem için emekliler maaşa göre 300, 375, 450 lira promosyon alabilirken; kampanyalarla ödemeler bin liraya kadar çıktı.

Kimi bankalar emekli müşteri kazandıranlara da her emekli için 100-125 lira ödeme yapıyor.

Promosyon almamış olan emekliler, bankasını seçip, '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vererek ödemesine kavuşuyor.

Taahhütte bulunup promosyonunu almış emeklilerin de isterlerse ortaya çıkan daha cazip teklifleri değerlendirme imkanı bulunuyor.