NETFLIX, YENİ İNTERNET KANUNA UYUM SAĞLIYOR!

NETFLIX, YENİ İNTERNET KANUNA UYUM SAĞLIYOR! 27 Ağustos 2019 - 11:41 | Güncelleme:

Yeni internet kanunu uygulamaları çok yakında başlayacak.

nternet kanunun Ağustos ayı başı yasalaşmasıyla, çeşitli şekillerde yayın yapan kişi ve kuruluşlar harekete geçmeye başladı.

Hakkında çok spekülasyon yapılan Netflix’in yöneticilerinin RTÜK’le birebir görüşme yaptığı, aralarında bir uyuşmazlık olmadığı ve lisans başvurusunda da bulundukları ortaya çıktı.

Netflix’in bu yasayla birlikte zararlı adledilen bir takım görüntüleri kısa bir zaman dilimi içinde platformundan kaldıracağı da öğrenildi.

Netflix, yeni kanunu tamamen kabullenip, lisans alarak yayına devam etmeye hazırlanırken(Türkiye’yi terk edecekleri dedikoduları da tamamen boşa çıktı) onlarca kişi/kurumun kurduğu youtube kanalı sahiplerinin büyük bölümünün ise hala lisans başvurusunda bulunmadığı belirlendi.

Lisans almayla birlikte artık vergi olayından da kaçamayacakları bildirilen ve bu kanun kapsamı içinde mutlak lisans almaları gereken ancak vurdumduymaz davranan youtube kanallarının akıbeti ise şu anda karanlık…

Ancak daha kurumsal olan ve yayınlarında zararlı şeyler içermediğini düşünen ve vergiye tabi olmayı kabul eden çeşitli yayıncılar ise hemen başvurularını yaptılar.

Bu gelişmelerle birlikte artık internetin çocuklar için zararlı olan görüntüsünden de kurtulacağı belirtiliyor.

Kanunla lisanslanan kanalların fikir özgürlüğü v.s konusunda ise hiç bir sıkıntı yaşamayacakları, kanunun bu konuda fikir özgürlüğüne yönelik bir yaptırım getirmediği vurgulanıyor. Ancak artık internette küfür, hakaret, şantaj, tehdit v.s içeren videoların devri bitiyor.