INSTAGRAM DEĞİŞİYOR! İŞTE TÜM DETAYLAR!

INSTAGRAM DEĞİŞİYOR! İŞTE TÜM DETAYLAR! 29 Ağustos 2019 - 13:17 | Güncelleme:

Instagram'ı da bünyesinde barındıran Facebook Inc., yepyeni bir uygulama üzerine çalışıyor: Threads. Snapchat, Instagram ve daha birçok uygulamadan izler bulunduran 'Threads' henüz deneme aşamasında.

İlk incelemelere göre Threads'in getireceği en büyük yenilik anlık yer bildirimi, durum güncelleme, hız ve pil seviyesi olacak. Klasik fotoğraf ve video paylaşım fonksiyonunu da içinde barındıracak olan uygulama henüz test aşamasında.

The Verge'ün haberine göre Instagram ve Facebook'la entegre çalışması beklenen Threads, Instagram'ın bir süredir üzerinde çalıştığı fakat piyasaya sürmekten vazgeçtiği 'Direct' adlı mesajlaşma uygulamasına alternatif olarak oluşturuldu.

Threads izin verildiği takdirde konum, hız, durum ve daha birçok bilgiyi gerçek zamanlı olarak arkadaşlarınızla paylaşacak. Eğer otomatik güncellemeyi kapatırsanız tüm bunları manuel olarak da yapabileceksiniz. Uygulamanın içerisinde kendi kamerası, konum fonksiyonu, mesajlaşma bölümü ve aktif olup olmadığınızı gösterecek bir sistem bulunuyor.

Threads'in ne zaman piyasada olacağı henüz belli değil. Hatta piyasaya sürülüp sürülmeyeceği dahi şu an için netleşmedi. Ancak Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Mart ayında özel mesajlaşma ve anlık bildirimlerin şirketin geleceği olduğunu beyan etmişti.

Threads, bu anlamda her türlü özelliği içinde barındıran bir girişim olarak dikkat çekiyor. 'Direct'te olduğu gibi 'Threads'te de piyasaya sürülmeden projeden vazgeçilme tehlikesi olduğu söylense de şu an için testler sürüyor.