İNANÇ, AZİM VE MÜCADELENİN BAŞARI ÖYKÜSÜ SÜMEYYE BOYACI!

İNANÇ, AZİM VE MÜCADELENİN BAŞARI ÖYKÜSÜ SÜMEYYE BOYACI! 11 Eylül 2019 - 00:53 | Güncelleme:

Milli Boksör ve Antrenör Serkan Tatar, 2016 Yaz Paralimpik Oyunları'nda yarışan, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda 50 m sırtüstü S5 kategorisinde altın madalya kazanan Sümeyye Boyacı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

 

Sümeyye Boyacı, S5 engelli sınıfında; serbest, sırtüstü ve kelebekleme dallarında yarışmaktadır. 2016 Yaz Paralimpik Oyunları'nda yarışan Boyacı, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda 50 m sırtüstü S5 kategorisinde altın madalya kazanmıştır.

MERHABALAR SEVGİLİ SÜMEYYE ÖNCELİKLE NASILSIN? BALIKLARDAN İLHAM ALDIĞINI SÖYLEMİŞTİN?

Çok teşekkür ederim iyiyim Serkan bey, Yüzmeye aslında annenin teşvikleriyle başladım. Başlarda sudan korkuyor ve pek de hoşlanmıyordum ama sonrasında yarışmalara katılıp madalyalar aldıkça hem kendime olan güvenim yerine geldi hem de daha istekli yapmaya başladım çünkü demek ki bu alanda yetenekliydim ve bunu değerlendirmeliydim.

PEKİ, YÜZME SENİN İÇİN NASIL BAŞLADI? YÜZMENİN DIŞINDA İLGİ ALANLARIN NELER?

Yüzmenin dışında sanatın ve zarafetin olduğu her alanla zaman buldukça ilgilenmeye çalışıyorum. 3,5 yaşında kendi kendime resim yapmaya başlamış dedim yapmayı öğrenmişim. 5 yaşında Rus halk masallarının kapak resmini çizip renklendirilmiş, 6 yaşında da Moskova’da açtığım resim sergimle Rusya’da Resim Sergisi Açan Ilk Türk Kızı unvanını aldım.  Ve tabi Astroloji benim ilgi alanlarımdan biri bu konuda eğitim almayı da çok isterim. Gökyüzünün bizleri etkilediği ve bilinçlendirdiği düşüncesindeyim.

ASLINDA EBRU SANATI İLE İLGİLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM. YOĞUN TEMPONDA BUNLARA ZAMAN AYIRABİLİYOR MUSUN?

7 yaşında ebru sanatına başladım. 11 yaşında ebru sergimden kazandığım paralarla kendime dikiş makinesi aldım. Tasarladığım kıyafetleri kesip biçip dikiyordum. Zamanında takı tasarımı, sabun sanatı ve origami de yapıyordum. Şu aralar pek hobilerime vakit ayıramıyorum, işime yoğunlaşmak zorunda olduğum için.

SÜMEYYE’Yİ 3 CÜMLE İLE İFADE EDEBİLİRMİSİN?

Sevgiye inanan mücadele eden ve vazgeçmeyen biriyim.

ÇOK GENÇ OLMANA RAĞMEN BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIN. GELECEĞE DAİR HEDEFLERİN NELER?

Yakın hedeflerim bu sene 14 Eylülde Dünya Şampiyonu olmak 2020 tokyo olimpiyatlarında yüzme branşında ülkemizin ilk ve tek olimpiyat şampiyonu olmak. İleride ise yurtdışında ciddi eğitimler alıp international Paralympic Committee’de spor psikoloğu olmak ve aynı zamanda konuşmayı çok sevdiğim için spiker ve sunucu olmak.

SÜMEYYE BOYACI’NIN YAŞAM FELSEFESİ NEDİR?

Günlük yaşam felsefem hep dediğim gibi: Güldüğüm zamanları ağlayarak hatırlıyorsam, ağladığım zamanları da gülerek hatırlayacağım. İşimde de özellikle bıktığım zamanlar. Eğer burada durup daha ileri giymeyeceksek, niçin bu noktaya kadar geldik? Derim kendime.

SENİN GİBİ ZORU BAŞARAN İNSANLARA SENİN GİBİ OLMAK İSTEYENLERE VEREBİLECEĞİN TAVSİYELER NELER?

Kendilerine inansınlar ve onlara destek veren motive eden kişilerin söylemleri ile ruhlarını beslesinler.  Negatifliklerin zorlukların aşılabilir olduğuna inanmalı ve hiç vazgeçmemeliler.