"NESLİCAN BACAĞININ YANINA GÖMÜLECEK!”

"NESLİCAN BACAĞININ YANINA GÖMÜLECEK!” 21 Eylül 2019 - 12:50 | Güncelleme:

Kanser hastalığı dolayısıyla tedavi gördüğü hastanede vefat eden Neslican Tay'ın naaşı, yarın memleketi Rize'de toprağa verilecek.

Kansere karşı mücadelesiyle milyonlara umut olan Neslican Tay'ın cenazesi hayatını kaybettiği hastaneden alındı.

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve Twitter'da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dördüncü kez yakalandığı kansere dün akşam saatlerinde yenik düşmüştü.

"NESLİCAN BACAĞININ YANINA GÖMÜLECEK"

Neslican Tay'ın dayısı Ömer Yazıcı yaptığı açıklamada, "Bu süreçte bizi bırakmayan yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, varolsunlar. Neslican'ı dün gece kaybettik. Ama Neslican'ın bedenini kaybettik. Neslican'ın ruhu ve başlattığı savaş, başlattığı mücadeleyi miras olarak vasiyet olarak kabul ettik. Devam ediyoruz, devam ettireceğiz. Biz iki sene evvel, Neslican'ın bacağını kestiğimiz zaman bacağını bırakmamıştık hastanede. Onu memleketimizde, Rize'de gömmüştük. Cenazesini de bacağının yanına, bedenini bütünleştireceğiz orada. Cenazesi Rize'de olacak. Yarın Rize Sahil Camii'nde öğlenden sonra cenaze namazını kılıp aile kabristanımıza defnedeceğiz"  ifadelerini kullandı.

Neslican Tay’ın cenazesi 21 Eylül Pazar günü Rize’de merkez Sahil Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla yine merkeze bağlı Pehlivan Mahallesi'nde toprağa verilecek.