GAZOZ ARTIK MASUM DEĞİL!

GAZOZ ARTIK MASUM DEĞİL! 16 Ekim 2019 - 11:52 | Güncelleme:

Gazoz bir dönem Türk filmlerine de konu edilen bir masumiyet simgesiydi. Filmlerde bu şekilde ikram edilir ancak içine ilaç atılırdı! Ama artık belli ki gazozsun içine ilaç atılmaya gerek kalmamış, gazoz masumiyetini kaybetmiş!

Tarım ve Orman Bakanlığı 'Taklit ve Tağşiş' listesini yeniledi. Son tahlillerde 618 firmanın bin 211 parti üründe taklit ya da tağşiş yaptığı tespit edildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bir çok şehirdeki denetimlerde rastlanan hileler tek tek açıklandı. Sahtecilik yapılan ürünün, 130'u İstanbul'da, 73'ü Ankara'da, 123'ü İzmir'de, 101'i Adana'da, 56'sı Diyarbakır'da ve 65'i Bursa'da bulundu.

Bakanlığın yayımladığı hileli alkolsüz içecekler listesinde yer alan 24 üründen 23’ünde cinsel gücü arttırıcı ilaçlarda kullanılan ‘Sildenafil’ maddesine rastlanması dikkat çekti.

Sildenafil nedir?

Sildenafil, sertleşme bozukluğu, pulmoner arteriyal hipertansiyon ve yüksek irtifa pulmoner ödemini tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Bu durumları, kan damarlarını gevşeterek tedavi eder. İlacın yan etkileri baş ağrısı, baş dönmesi, bulanık görüş ve düşük kan basıncını (tansiyonu) içerebilir. Kalp hastalığı, karaciğer işlev bozukluğu veya böbrek hasarı olan hastalar ilacı kullanırken dikkatli olmalıdırlar çünkü ciddi yan etkiler yaşayabilirler.

Sidenafilin aksiyon mekanizması, genelde hücreler içinde çeşitli reaksiyonları hızlandıran fosfodiesteraz adlı enzimini engellemektir. Bu enzim engellendiğinde niktrik oksit adındaki kimyasal türün seviyeleri artar. Bu kimyasal vücudun çeşitli bölgelerindeki kan damarlarının rahatlamasına destek olur.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...