ORKİD SKANDALI!

ORKİD SKANDALI! 25 Ekim 2019 - 12:46 | Güncelleme:

Orkid’in yeni reklam filmi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Dikkatle izlendiğinde yabancı firmaların ülkemizde neler yapmaya çalıştığı aslında anlaşılıyor. Bugün Orkid “Kadına şiddet” konusundan prim yapmaya çalışıyor, geçtiğimiz günlerde ise aynı şeyi Samsung denemişti.

Kadına şiddet ülkemizde çok ciddi bir konu...

Ancak bazı firmaların bunu çıkar amaçlı kullanması üzücü...

Orkid de, yeni reklam filmiyle bu konuyu reklama dönüştürdü.

Doğal olarak sosyal medyada da büyük tepki ile karşılaştılar.

Yabancıların yaptığı reklam filminde Türkiye’de yaşanan kadına şiddet gibi konulardan oluşan gazete küpürleriyle ürünü kapladılar.

Maalesef konu bu kadar mühimken bu konu üzerinden hem prim-reklam yapmaya çalıştılar, hem de Türkiye’ye adeta bir itibar suikasti gerçekleştirdiler.

UçanKuş olarak kadına şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuz gibi, Samsung ve Orkid gibi bundan çıkar sağlamaya çalışanlara da karşıyız.

Hatırlayacaksınız Samsung da geçtiğimiz günlerde konusu “Kadına şiddet” olan dizilere reklam vermeyeceği gibi açıklamalarla (hatta neredeyse önceden senaryoları istiyordu) açıklamış ve açıkçası bu şekilde bir reklam yapıyordu. Ancak kendini bir anda RTÜK’ün yerine koyan Samsung’un bu planları da tutmamış, hiç bir firma bu kapalı reklam çalışmasının arkasında durmamıştı. Ayrıca toplumdan da hiç olumlu tepki alamamıştı. Siz bu ‘Reklam kokan hareketler’ çalışmalarına nasıl bakıyorsunuz?

Yorumlarınızı ucankustv Instagram hesabımızdaki videonun altına yapabilirsiniz...