SAĞANAK  GELİYOR!

SAĞANAK GELİYOR! 14 Kasım 2019 - 08:20 | Güncelleme:

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre, Türkiye'nin batı bölgeleri sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Sıcaklıkların yağış alan bölgelerde 4 ila 8 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişikliğin olmayacağı öngörülüyor. İstanbul'da öğle saatlerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu ve Karabük çevreleri ile Mersin'in kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağışların; Aydın’ın batısı (Söke, Kuşadası, Didim),Muğla il geneli, Antalya’nın batı kıyı ilçelerinde (Kaş, Kale, Finike, Kumluca ve Kemer) kuvvetli, Muğla’nın Marmaris, Ula, Köyceğiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Orta Karadeniz'de yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.