UYANIK  REKLAMCILAR!(1)

UYANIK REKLAMCILAR!(1) 14 Kasım 2019 - 11:21 | Güncelleme:

Biz bunlara, kısaca “Ucuz işçilik” diyoruz!.. Magazinle sürekli kavga eden, daha doğrusu “Eder gibi yapan” ünlüyü al, reklamda “Magazin dergisi” manşetleriyle oynat!.. Eleştiri alacaklarını bildikleri için bir tarafa da “Sanat gündem” yazmazlar mı!!! Sıla ile güya çıkış yapmak isteyen, Türkiye’de pek bilinmeyen telefon markası Oppo’dan bahsediyoruz!.. Gökhan Kaya yazıyor.

Hem bir dünya markası diye geleceksin Türkiye’ye…

Hem de halkın büyük çoğunluğunun ucuzluk diye baktığı “paparazzi” havasında bir iş yapacaksın!..

Sanırız Oppo’nun çalıştığı reklamcıların yaşı bir hayli büyük!.. 90’lı yıllarda ya da 2000’lerin başlarında kalmışlar!..

Paparazzilik, yani o tarz magazin, o dönemlerde “kral”dı. Hatırlayanlar bilir, bir spor magazin programı olan ve yine bizim ekibin yaptığı Televole de böyle müthiş popüler olmuştu.

Ama o devirlerin ardından çok su aktı!.. Biz bile Televole ismini “ucuzlaştı” diye bir kenara bırakıp, temiz bir sayfa açarak UçanKuş’a döndürdük tüm çalışmamızı… Hatta zaman içinde evrilip, UçanKuş da sadece magazinden çıkıp, sosyal yaşamın tüm renklerini ele alan bir mecraya dönüştü. Son olarak da, 5 yıl önce itibariyle UçanKuş TV de Türkiye’de sosyal yaşamın TV olarak ilk ve tek adresi oldu!..

Gelelim, Türkiye’yi hala 90’lı yıllarda sanan Oppo’ya… Reklamda kullandıkları kapağa bakın!.. (Videoda) Sonrasında da fazla magazin-paparazzi gibi göründüklerini düşünüp, reklam içinde “Sıla fotoğrafçı oldu” haberi yapıp, buna da “Sanat Gündem” demişler… Yani pes!.. Bu kafayla, siz bu telefonu anca, şu anda hala paparazzilik yapan sadece birkaç kişiye satarsınız!.. Bu, işin esprisi ama şunu diyebiliriz: “Dağ fare doğurdu”… Oppo olmadı!.. Olmadı Oppo!..

Hadi adamlar yabancı; burada pazarlayanlar, reklamı yapanlar, reklamı planlayanlar v.s hiç mi bu hesapları yapmadılar. Sanırım Oppo, bünyesine şimdi Vodafone’u da alan Carat’ta!.. Yakında Vodafone’dan da böyle “bombalar”(!) bekliyoruz!!!

Biz anca başlıktaki gibi “Uyanık reklamcılar”(!) diyebiliyoruz. Tabi bu uyanıklıksa!..

Son söz de Sıla’ya… Ahmet Kural’la kavgasına kadar bir “duruşu” olan Sıla, bu ayrılıktan sonra öyle bir dağıldı ki!.. O magazin önüne bile çıkmayan Sıla, bir anda “Magazin gülü” oldu!.. Bir insan nasıl bu kadar değişebiliyor?.. Akıl almaz!.. Hadi “Çok sevmişti” diyelim!.. Ya insan çok sevse de, duruşundan asla ödün vermemeli bizce… Üstüne üstlük hayatta oynamayacağı, içinde “magazin manşetleri” yazılan bir reklam filminin içinde figür olması!..

Ne diyelim?.. Allah akıl fikir versin… Oppo’ya “bizimkiler” güzel bir “hoş geldin” yapmış… İstanbul’a yeni gelen, birçok yabancının yaşadığı taksi olaylarına benzeteceğim ama o da abartı olur galiba!..

Sizin yorumunuz nedir?.. (Instagram hesabımızdaki haberin altına yorumlarınızı yazabilirsiniz)

(Yukarıda, başlıkta “uyanık reklamcı” yazarken, “1” demiştik, 2’nciye daha çok gülecek, aslında daha çok düşüneceksiniz!.. Az sonra…J )

GÖKHAN KAYA