“ÇOK HAKSIZLIĞA UĞRADIM”

“ÇOK HAKSIZLIĞA UĞRADIM” 2 Aralık 2019 - 16:15 | Güncelleme:

Güçlü sesi ile hafızalara kazınmış büyük ses Semiha Yankı,samimi itiraflarda bulundu.

Eurovision Şarkı Yarışması’da, TRT ekranında kendi küçük kendinden büyük sesiyle söylediği ‘Seninle Bir Dakika ile başlayan 50 yıllık bir sanat yolculuğu deli dolu her zaman sözünü esirgemeyen güçlü sesi ve karakteri ile hafızalara kazınmış büyük ses Semiha Yankı, Serkan Tatar’ın sorularını yanıtladı.

ST: Semiha ablacım,  Mecidiyeköy’de bir apartman dairesinde leğene düşerek doğduğunuzu anlattığınız bir tv yayınından yola çıkarak öncelikle doğum hikayenizi bizlerle paylaşmanızı rica etsem?

Hakikaten Mecidiyeköy de bir bodrum katında annemden leğene düşmüşüm ben.  Doğduğum günden beri sanatçı bir ailenin çocuğu olarak hayata kuliste başladım. Annem eski müzisyen şarkıcı babam ise ip cambazıymış.

ST: Akrobasi ve sanatla iç içe bir aile de şarkıcı olmaya nasıl karar verdiniz? 

Ben karar vermedim. İlkokul ve ortaokuldayken ses birincisi seçerlerdi beni. Benim abim akrobasi yaparken sahnede düştü boynu kırıldı ve vefat etti. Akrobasi mesleği bitince eve birinin bakması gerekiyordu.  Ablalarımdan biri evliydi diğerinin de sesi yoktu babam yaşlanmıştı annem bu mesleği yapamıyordu beni şarkıcı olarak sahneye çıkardılar hayata öyle başladım.

ST: Geçtiğimiz aylarda yeni single çalışması “Tükendim” ile kulakların pasını sildiniz? Nasıl ilerliyor single ve sahne çalışmalarınız?

Tükendim ile yeni bir çıkış yapmak istedik ama pek istediğimizi bulamadık. Tv lerde müzik programlarının kaldırılması bu işi para verip yayınlanmasından  dolayı çok beklentilerimizi karşılamadı.  Sahne çalışmalarım çok iyi gidiyor her hafta sonu sahne alıyorum. Ve bu arada ismini anmadan geçemeyeceğim  sevgili Şenay Devi o benim yol gösterenim yol arkadaşım yoldaşım onu dinleyerek yola devam etmeye çalışıyorum onun çizdiği yolda ilerliyorum astroloji çok önemli. Şenaya da ben çok inanıyorum ve her şey süper gidiyor.  Onu da çok öpüyorum.

ST: Yıllara meydan okuyan bir fiziğinizi ve güzelliğinizi nasıl korudunuz?

Bu güzel soru için teşekkür ederim. Hayatımda hiç kilo almadım ben. Allah ta bana cömert davrandı. Sıklıkla balık ve sebze yiyorum. Gece hayatım yok uyku düzenime dikkat edip sistemli yaşıyorum.

ST: Spor beslenme ve estetik sizin için nasıl bir öneme sahip?

Benim olduğu gibi her kadın için çok önemli. Güzel görünmeyi seviyorum elimden geldiği kadar yürüyüş yapıyorum. Hafta sonu 7 saat sahnede kalıyorum.  Bu da ciddi bir performans gerektiriyor. Spor yapanlardan daha fazla efor harcıyorum diyebilirim.

ST: Semiha Yankıyı 3 kelime ile ifade eder misiniz?

Doğru dürüst ve yalansız bir kadınım.

ST: Sözünüzü esirgemeyen bir yapınız var? Bu özelliğinizin size artı ve eksileri neler oldu?

Doğru. Eksileri oldu tabi ki insanların yüzüne karşı konuşuyorsun diye çok eleştiride aldım ama iyi ki böyle yapmışım çünkü bunlar bana yol su elektrik olarak geri dönüyor çok şükür.  Doğruluktan şaşmamak lazım böyle olmaya da devam edeceğim ömrümün sonuna kadar.

ST: Dünden bugüne sanatçıları değerlendirdiğiniz de neler değişti olumlu ve olumsuz olarak?

Yeni çıkanları değerlendirirsem gerçek sanatçılar bir parmağın elini geçmeyecek kadar az. Eski lerde TRT denetim mekanizması vardı doğru beste yazılmazsa doğru şarkı söylenmez ise yayınlanmazdı. O yüzden biz günü birlik işler yapmaz tv de yer almak için çok emek verirdik.  Aşklar da  doğruydu o dönemde şimdi günü birlik aşklar yaşanıyor. O dönemde insanlar bir mendili koklayarak 40 yıl ağlarlarmış biz o jenerasyonun çocuklarıyız. O yüzden aşklar  sanata doğru yansıdı şarkılar doğru yansıdı sözler doğru yansıdı sanatçılar doğru yansıdı.  O yüzden de bugüne kadar geldik şu anda bakıyormusunuz 1 ay önce konuştuğunuz insanlar 1 ay sonra yoklar!

ST: Sosyal medyada gündem olan çıkışlarınız için pişmanlık duyduğunuz anlar oldu mu?

Duyduğum da var duymadığımda var. Bazı konularda çok haksızlığa uğradım ama doğrularımı da her platformda da söylemeye yazmaya devam edeceğim.

ST: Hayatınızda ki en büyük pişmanlığınız nedir?

En büyük pişmanlığım bir kaç tane daha çocuk doğurmamak. Tek çocukla kalmak. Allaha çok şükür bana öyle bir evlat verdi ki başımı hiç öne eğdirmedi. Keşke 4 5 tane çocuğum olsaydı da hepsi kızım tebessüm gibi olsaydı. Kızımla gurur duyuyorum. Bir tane torunum var 5 6 tane daha torunum olsun isterdim.

ST: Kariyer hayatınızda bundan sonra hedefleriniz neler?

Son nefesime kadar şarkı söylemeye devam etmek sevenlerim ile bir arada olmaya devam etmek istiyorum.

ST: Dostluk ve arkadaşlık kavramlarının sizde ki tanımı nedir?

İyi günde kötü günde birlikte olmak demektir benim için. İşi düştüğü anda sana merhaba deyip işi bittikten sonra sana arkasını dönen insanlardan nefret ediyorum bunu sıklıkla yaşıyorum. Demek ki kumaşı öyleymiş ben bazen kendime kızıyorum ama sonra diyorum ki önemli olan benim iyilik yapmış olabilmem. Ben dostlarımın kötü gününde yer alırken gülerken de yanında olmak isterim. O gülüyorsa bende gülmek isterim önemli olan yol arkadaşı olabilmek bu çok önemli benim için.

ST: Tv de en sevdiğiniz diziler hangileri?

Çukur ve senin de rol aldığın Kuruluş Osmanı seviyor ve izliyorum.

ST: Bir dilek hakkınız olsaydı ne dilerdiniz?

Ailemden bir kaç kişinin geri dönmesini isterdim. Ağabeyimin özellik ile.

ST: Dizi ya da sinema da olmak gibi bir düşünceniz var mı?

Daha önce bir dizi de oynadım. Yine teklif gelirse dizide yer almak isterim seviyorum diziler de olmayı.