METRODA FECİ ÖLÜM!

METRODA FECİ ÖLÜM! 10 Aralık 2019 - 07:42 | Güncelleme:

Broadway Junction metro istasyonunda önceki akşam iki sarhoş kadın metro tren rayına düşerek can verdi.

New York Post'ta yer alan habere göre önceki gün gerçekleşen faciada bir partiden döndükleri görülen ve alkollü olan iki genç kadın tren istasyonunda yürüyordu.

Olaya tanık olan vatandaşın aktardığı bilgiye göre, topuklu ayakkabıyla güçlükle yürüyen kadınlar kol kola bir haldeyken kadınlardan biri dengesini kaybederek raylara düştü. Arkadaşı kadını yakalamaya çalıştı ancak kadının ağırlığı fazla olduğu için o da arkadaşıyla birlikte tren raylarına düştü.

Tanık, korkunç anları şu sözlerle anlattı. “Tren üzerlerinden geçerken kadınların çığlıklarını duyabiliyorduk. Kemiklerin çatırdadığını duyabiliyorduk.

Dürüst olmak gerekirse, korkunçtu. Herkesin ilk tepkisi, içerideki herkesi acil durum kırmızı düğmesine basması konusunda uyarmak oldu ”dedi.

Polislerin hemen geldiğini söyleyen tanık, kadınların ilerleyen trenin altında inlediklerine şahit olduklarını söyledi.

Kolluk kuvvetleri, istasyonda bulunan vatandaşlar kadınları kurtarmak için çaba gösterdiğini ancak bu çabanın başarısız olduğunu söyledi.

Olay yerine gelen görevliler kadınların cesetlerini çıkartmak için treni ayırmak zorunda kaldı.

Kimlik tespiti yapılan 23 ve 25 yaşındaki genç kadınların cenazeleri Brookdale Üniversitesi Hastanesi Tıp Merkezine teslim edildi.

Kazayı gerçekleştiren makinist ise raylar ve insanlar arasında duvar olmadığını trenlerde ise ani kazalar için gerekli önlemlerin olmadığını söyledi.

46 yaşındaki makinist MTA'nın onları daha modern hale getirmek ve bu kazaları önlemek için trenleri iyileştirme yollarını düşünmeye başlaması gerektiğini söyledi.