GÖRENLER ŞAŞKINLIKLA İZLEDİ…

GÖRENLER ŞAŞKINLIKLA İZLEDİ… 13 Aralık 2019 - 17:42 | Güncelleme:

ABD'de yaşanan fırtınanın ardından adeta denizin altı üstüne geldi. “Penis balığı” olarak adlandırılan binlerce balık, ABD kıyılarına vurdu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde yaşanan şiddetli fırtınanın ardından oluşan güçlü dalgalar sonucu binlerce penis balığı karaya vurdu.

İngiltere'nin en saygın gazetelerinden The Guardian'da yer alan haberde, 25 santimetrelik bu canlıların, bölge halkı tarafından ‘hancı kurdu’ ya da ‘penis balığı’ olarak adlandırıldığı belirtildi.

Erkek cinsel organına benzeyen bu solucanlar normal şartlarda toprak altında gizlenirken, son fırtınalar nedeniyle oluşan güçlü dalgalar penis balıklarını kum yüzeyine çıkardı.

Guardian'da yer alan haberde, BayNatureMagazin isimli Instagram sayfasının okuyucularına, 'bir dahaki sahil ziyaretinde kumlara değil, binlerce sosise bastığınızı düşünün' şeklinde aktardığı espri de yer aldı.

BİRÇOK CANLI İÇİN BESİN KAYNAĞI

Latince adı ‘urechis unicinctus’ olan ‘penis balığı’, martılar, su samurları, köpek balıkları ve başkaca balıklar için besin kaynağı oluşturuyor.

Haberde söz konusu balıkların Güney Kore'de çok sevilen bir yiyecek olduğu ve halk pazarlarında satıldığı bilgisi de yer alıyor.