İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI İÇİN SAAT VERİLDİ

İstanbul'da kar yağışı için saat verildi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurdumuz genelini ilgilendiren son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısında bulunuldu.

28.12.2019 12:53:02

Aralık sonu itibari ile, güneşli havalar bütünüyle yerini soğuklara, kar ve sağanak yağışa bıraktı. Ülkemizin İç ve Doğu kesimlerde yoğun kar, gündelik yaşantıyı teslim alırken; Karadeniz ve Batı illerinde ise sağanak yağışların etkisi görülüyor. Geçtiğimiz hafta içi sağanak yağışların hâkim olduğu İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı ise dün gece görüldü. Meteoroloji de İstanbul'da yaşayan milyonları ilgilendiren flaş hava durumu uyarısında bulundu. MGM; İstanbul'da bugün kar beklendiğini duyururken, saat aralığı da verdi. Öte yandan, oluşabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşların tedbirli olması istendi.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK? İL İL HAVA DURUMU 28 ARALIK 2019

Dün gece araçlarının üzerindeki beyaz örtüyü gören İstanbullular, 'Kar ne zaman yağacak?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Haberimizin detaylarından, 28 Aralık 2019 Cumartesi günü için Meteoroloji'nin son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısı hakkında bilgi edinebilir; il il sıcaklık değerlerini görüntüleyebilirsiniz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Burdur ve Bayburt çevreleri ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, öğle saatlerinden sonra İstanbul'un yüksek kesimleri ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Burdur ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimleri yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİĞER HABERLER