KAR VE SAĞANAK  YAĞIŞ UYARISI

KAR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI 20 Ocak 2020 - 07:33 | Güncelleme:

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey le Doğu Anadolu Bölgesi kuvvetli sağanak yağış ve kar yağışının etkisi altında olacak. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın Marmara ve Akdeniz'de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Marmara ise; Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, güneydoğusu ile Kırklareli çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.